Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

«Η Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα»

 


Η ΤΟ Υγείας της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προχωρά στην έκδοση μπροσούρας με τίτλο: «Η Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Η πρόταση του ΚΚΕ για: Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Για την έκδοση αξιοποιήθηκαν κείμενα της ΚΟΜΕΠ, δημοσιεύσεις του Ριζοσπάστη και υλικά από την πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στις 26/4/2021. 

Όπως αναφέρεται στον πρόλογο της μπροσούρας:

«Η έκδοση που κρατάς στα χέρια σου αποτελεί προϊόν συλλογικής σκέψης, μελέτης και δουλειάς μελών και φίλων της ΚΝΕ. Έχει σκοπό να φωτίσει την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας για τον λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του. Την πρόταση αυτή καταθέτουμε προς συζήτηση καθημερινά σε εκατοντάδες νέους και νέες, ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας. Σε κάθε νέο και νέα, φοιτητή και φοιτήτρια που γνωρίζει ότι "κάτι διαφορετικό μπορεί και πρέπει να γίνει". Η θέση αυτή του Κόμματος είναι η μόνη ρεαλιστική, αυτή που μπορεί να δώσει απάντηση στα όνειρα και τους στόχους χιλιάδων φοιτητών, μελλοντικών γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών που προβληματίζονται για τους όρους άσκησης της επιστήμης τους μέσα σ’ αυτό το σύστημα. Η πρόταση μας δεν είναι "υπερβολική", ούτε "κάστρο στην άμμο", είναι φτιαγμένη από πραγματικά υλικά: τις σύγχρονες δυνατότητες της ανθρωπότητας, που ξεδιπλώνονται γύρω μας, την ωρίμανση και την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης και γνώσης, την εφαρμογή της στην πράξη, ειδικότερα στον τομέα της Ιατρικής περίθαλψης.

Όσα θα διαβάσεις παρακάτω, γράφονται σε μια περίοδο στην οποία η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να αφήνει εκατόμβες νεκρών παγκοσμίως στο πέρασμά της, να γονατίζει -"προηγμένα" και μη- συστήματά Υγείας. Στην Ελλάδα, για ακόμα μια φορά η καπιταλιστική οικονομία «επανεκκινεί» με μοναδικό "υγειονομικό πρωτόκολλο" τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, την ώρα που υγεία και εργασιακά δικαιώματα μπαίνουν στην "προκρούστεια κλίνη" με αφορμή την πανδημία.

Η συγγραφή και η διακίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης δεν θα μπορούσε να έχει τυπικό χαρακτήρα, γιατί πραγματοποιείται μέσα στη μάχη που δίνουν οι κομμουνιστές για να βγει ο λαός μας όρθιος και δυνατός από την περιπέτεια της πανδημίας. Η μάχη αυτή είναι σε εξέλιξη, δεν έχει τελειώσει ακόμα! Γι’ αυτό θεωρούμε επικίνδυνη την άποψη που διακινεί η κυβέρνηση ότι "βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας". Οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες διασωληνωμένοι, τους διαψεύδουν.

Τη στιγμή αυτή, η ΚΝΕ επιλέγει να συζητήσει για την "Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα". Οδηγός μας θα είναι η τελευταία στρατηγική επεξεργασία του Κόμματος για την Υγεία, ντοκουμέντα από την πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στις 26/4/2021, ο Ριζοσπάστης και η ΚΟΜΕΠ.

Η παρούσα έκδοση διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση των οργανώσεων της ΚΝΕ».

Η έκδοση διακινείται ήδη από τις Οργανώσεις Υγείας της ΚΝΕ και σε ιδιαίτερο σημείο, στη γωνιά της ΤΟ Υγείας, στις διήμερες εκδηλώσεις του Φοιτητικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης, στις 25-26 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου