Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Η UEFA ανάγκασε τους παίκτες Δανίας - Φινλανδίας να συνεχίσουν τον αγώνα, παρά την κατάρρευση του Έρικσεν!


Στην αποκάλυψη ότι η UEFA εξανάγκασε τους παίκτες της Δανίας και της Φινλανδίας να συνεχίσουν τον μεταξύ τους αγώνα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2020, το Σάββατο λίγη ώρα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη τους Κριστιαν Έρικσεν, που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου -και όχι μόνο, προχώρησε ο επιθετικός της Δανίας Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διακόπηκε στο 43ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Έρικσεν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συμπαικτών του και κυρίως του ιατρικού προσωπικού, που με τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) και τη χρήση απινιδωτή, κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή.

Όταν, λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας θα ξαναρχίσει, η UEFA υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη «μετά το αίτημα που υπέβαλαν οι παίκτες και των δύο ομάδων», κάτι που διέψευσε ο Μπρεϊθγουέιτ, που είπε ότι οι παίκτες δεν ήταν σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν το παιχνίδι.

«Είχαμε δύο επιλογές από την UEFA, να βγούμε έξω και να παίξουμε τον αγώνα αμέσως ή να παίξουμε την επόμενη μέρα το μεσημέρι», είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Καμία από αυτές τις επιλογές δεν ήταν καλή. Επιλέξαμε το μικρότερο από τα δύο κακά για να τελειώσουμε τον αγώνα. Πολλοί από τους παίκτες δεν ήταν σε κατάσταση να παίξουν αυτόν τον αγώνα. Ήμασταν "αλλού"», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν η επιθυμία μας. Αυτές ήταν οι μόνες επιλογές που είχαμε. Είχαμε δύο επιλογές και σε αυτήν την περίπτωση είπαν ότι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση. Αυτό μπορώ να πω μόνο για αυτό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου