Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Θορυβημένη από τη νέα απεργία καλεί σε ...κοινωνικό αυτοματισμό!


Εμφανώς θορυβημένη είναι η ΝΔ από τη νέα απεργία, μετά και την επιτυχία της προηγούμενης και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα που έφερε η κυβέρνησή της στη Βουλή.

Μία ακόμα απόδειξη είναι η ανακοίνωσή της που στάζει χολή και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί σε κοινωνικό αυτοματισμό με αιχμή την απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Κρύβοντας επιμελώς τους λόγους που παραλύει εκ νέου η χώρα την Τετάρτη -διότι η πανελλαδική απεργία στρέφεται κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης που χτυπάει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και κατοχυρώνει το 10ωρο- κάνει λόγο για «βασανιστήρια». Επίσης ισχυρίζεται πως «τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Παρεμβαίνοντας ανοιχτά στη Δικαιοσύνη, που κατά τα άλλα τη χαρακτηρίζει ανεξάρτητη, ζητά εμμέσως πλην σαφώς να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές διότι «δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών» και επειδή «γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το Πανεπιστήμιο».

Επιπλέον, με την ανακοίνωσή της η ΝΔ φανερώνει πως μια από τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου της είναι να χτυπηθεί το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία με σκοπό να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς. Ισχυρίζεται ότι επιβεβαιώνεται η «αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια».

Μάλιστα καλεί κόμματα, όπως το ΚΚΕ, «να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι στις απεργίες αυτές που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας».

Τους προκαλεί πονοκέφαλο η καθολική καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους και πάνω από όλα τους φοβίζει ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων.

 

2 σχόλια:

  1. ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
    Κατεπείγουσα αγωγή κατά της απεργίας
    Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση που έφερε ένα αντεργατικό έκτρωμα προς ψήφιση.
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/262604/katepeigoysa-agogi-kata-tis-apergias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
    «Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία, δεν είμαστε σημερινοί»
    ....
    https://youtu.be/ZUbbYfxPpRs

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου