Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Καθημερινός ο βομβαρδισμός περί απολύσεων


«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις...» είναι μια από τις φράσεις με τις οποίες βομβαρδίζουν καθημερινά υπουργοί τους εργαζόμενους, στους οποίους η κυβέρνηση φορτώνει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ευθέως τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απειλούν με απολύσεις και τιμωρίες εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, αναπόφευκτα θα γίνουν απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Αδ. Γεωργιάδης, «κλείνοντας το μάτι» ξανά στους εργοδότες. Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα ξενοδοχείο της Αθήνας που απέλυσε μάγειρα που δεν είχε εμβολιαστεί.

Για το Δημόσιο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή έτσι ώστε να μη χρειάζεται απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να τεθεί σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν απέκλεισε τις απολύσεις στο Δημόσιο, λέγοντας από τη Βουλή πως «εμείς είπαμε κατ' αρχάς ότι η κύρωση είναι η αναστολή εργασίας. Το τι σημαίνει η αναστολή, το τι σημαίνει ότι δεν θα του καταβάλλεται μισθός, το τι σημαίνει ότι βρίσκεται σε παραβίαση των νομικών υποχρεώσεών του και άρα της εργασιακής του σχέσης, όλο αυτό θα εξειδικευτεί νομικά».

 Η κυβέρνηση κρύβει τις ευθύνες για την πανδημία κάνοντας πλάτες στην εργοδοσία για απολύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου