Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ούτε ραντεβού


Ολη τη βδομάδα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έδωσαν τα ρέστα τους για τα δισεκατομμύρια ευρώ που «εισρέουν» στην οικονομία μετά την έγκριση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης από την ΕΕ. 

«Τι θα τα κάνουμε τόσα λεφτά;», «μιλάμε για "τομή" στην ΕΕ», «θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για να μη σπαταληθούν;», «πότε θα δούμε έργα;» ήταν μερικά από τα κλισέ ερωτήματα στις συζητήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη, λες και αυτά τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ θα έχουν καμιά αντανάκλαση στην τσέπη των εργαζομένων. 

Τι σύμπτωση όμως... Την ίδια στιγμή που γυαλίζει το μάτι των επενδυτών για τον πακτωλό που αναμένουν για τις μπίζνες τους, ήδη τσακίζουν κόκαλα η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, με όλα τα σενάρια να δείχνουν χειροτέρευση, όπως αναδεικνύει και το πρώτο θέμα της εφημερίδας μας. 

Ούτε ...ραντεβού να είχαν: Από τη μία πέφτει χρήμα στους ομίλους και από την άλλη στραγγίζεται ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, μαζί βέβαια και με το μαχαίρι που μπαίνει από τράπεζες και κράτος για τα χρέη. 

Χώρια που για να πέσει το παραδάκι στους ομίλους, πρέπει να περνάνε σωρό προαπαιτούμενα, όπως ήταν το πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο ή το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, η εμπορευματοποίηση της Υγείας κ.ο.κ. Οσο λοιπόν το κεφάλαιο «ρεφάρει», οι εργαζόμενοι μένουν «πανί με πανί», με τσακισμένα δικαιώματα και μέσα στην ανασφάλεια. 

Αυτό κι αν σημαίνει «τομή» για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου