Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Προκλητικοί ισχυρισμοί του υπ. Υγείας για «αναβάθμιση» και «εκσυγχρονισμό» του νοσοκομείου


Η διοίκηση του υπουργείου για άλλη μια φορά έτρεξε να παρουσιάσει την εικόνα των καλώς καμωμένων στο νοσοκομείο μας, να μιλήσει για εκσυγχρονισμό. Πέρα από το γεγονός πως για άλλη μια φορά πανηγυρίζουν για έργα που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την πραγματική ενίσχυση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Ο υπουργός γνωρίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων είναι με συμβάσεις που λήγουν από τον Οκτώβριο ως το Μάρτιο. Οι προσλήψεις αυτές είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, με αποτέλεσμα τα τμήματα να μετρούν απώλειες του ήδη οριακού προσωπικού τους και ακόμη και οι άδειες των εξουθενωμένων εργαζομένων να βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Το Χειρουργείο το Βρογχολογικό και τα εξειδικευμένα τμήματα υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων. Οι Πνευμονολογικές Κλινικές παραμένουν τμήματα Covid και δεν εκτελούν τον πραγματικό τους ρόλο. Μάλιστα ήδη μηχανεύονται το κλείσιμο δύο εξ αυτών.

Οι ειδικευόμενοι είναι ελάχιστοι και δεν εκπαιδεύονται εδώ και ενάμιση χρόνο, όντας στα όρια της παραίτησης. Η Παθολογική Κλινική λειτουργεί με μόλις ...δυο επιμελητές και αδυνατεί να εφημερεύσει με ασφάλεια. Οι υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας σχεδιάζεται να παραδοθούν σε εργολάβους.

Όλα αυτά η κυβέρνηση και ο υπουργός, όπως και ο διοικητής τα γνωρίζουν πολύ καλά. Όσο κι αν προσπαθήσουν, δεν θα τους επιτρέψουμε να παρουσιάσουν την επιδίωξη μετατροπής του "Σωτηρία" σε εμπορευματοποιημένο μαγαζί, ως αναβάθμιση για τους ασθενείς. Οι ασθενείς έχουν ανάγκη από μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ενίσχυση των τμημάτων με προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες, γενναία κρατική χρηματοδότηση. Σε αυτόν το δρόμο θα παλέψουμε και το επόμενο διάστημα.

 «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο «Σωτηρία»

 

1 σχόλιο:

  1. ....Το μίσος της νεολαίας και του λαού θα τους πνίξει! Η κατάληξή τους θα είναι όπως και του άλλου Μητσοτάκη …στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας!https://prin.gr/2021/07/antarsya-elaxisti-basi-eisagogis/..... ..Κακιά η Ν.Δ ...Καλός ο σύριζα για του Τροτσκιστές του ΝΑΡ όπως το 1993 με τον ...παπατζή... Αρε ...αθάνατη πασοκάρα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου