Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους γεννά τη διαφθορά


Ρύθμιση με βάση ευρωενωσιακές οδηγίες που μεν παρουσιάζεται με φανταχτερό τίτλο, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά, όσο δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες που τη γεννούν χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη Βουλή.

Τόνισε, ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι κάθε τέτοια προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς παραμένει υποκριτική και είναι αναποτελεσματική και αντιφατική γιατί δεν αντιμετωπίζει την πραγματική αιτία, δηλαδή ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις επιδιώκουν με κάθε τρόπο το μέγιστο δυνατό κέρδος και μέσα σε αυτό το κυνήγι γεννιέται η διαφθορά.

Χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την αντίληψη πως η διαφθορά μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά χωρίς να μπαίνει στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα.

Σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο η παράνομη φοροδιαφυγή θα γίνει νόμιμη φοροαποφυγή, όπως συμβαίνει με τους εφοπλιστές.

Για του παραπάνω λόγους τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σύλληψη του μέχρι πρότινος φυγόποινου ναζιστή Χρ. Παππά, σημειώνοντας ότι η καθυστερημένη σύλληψή δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμός, γιατί τα απομεινάρια της ΧΑ και άλλα φασιστοειδή παραμένουν στην υπηρεσία του συστήματος. Οι μόνοι, επισήμανε, που μπορούν να τους απομονώσουν είναι οι εργαζόμενοι και οι νέοι μέσα από την οργανωμένη δράση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου