Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα


Με παρεμβάσεις, συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, τα συνδικάτα προετοιμάζουν την απάντησή τους ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης, που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Με δύο συσκέψεις, την Τετάρτη 7 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη και τη Δευτέρα 12 Ιούλη στην Αθήνα, κλιμακώνουν την οργάνωση της πάλης και της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για το αντεργατικό - αντιλαϊκό περιεχόμενο των νόμων που προωθούνται.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη της Αθήνας, που θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως, καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Στη βάση των συμπερασμάτων των αγώνων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, θα σχεδιαστεί η εργατική απάντηση στη λαίλαπα που σηματοδοτεί το σχέδιο νόμου για τις επικουρικές, ειδικά για τη νέα γενιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη από τα εργατικά σωματεία πραγματοποιείται την Τετάρτη 7 Ιούλη στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Τεσσάρων Εποχών στη Νέα Παραλία. Τη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία: Οικοδόμων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Επισιτισμού - Τουρισμού και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Σε συμμετοχή στη σύσκεψη καλεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, που παράλληλα προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., με θέμα τον απολογισμό δράσης και το νέο νομοσχέδιο.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του για το Ασφαλιστικό τονίζει μεταξύ άλλων: «Η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας». Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνει στους εργαζόμενους και στα σωματεία κάλεσμα αγώνα, τονίζοντας: «Να μη μείνει κανένας χώρος όπου δεν θα φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα των συνδικάτων, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές σε μεγάλες επιχειρήσεις, πυρήνες, εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου