Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Κόβουν - ράβουν


Το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών, με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, δεν είναι δημιούργημα των «νεοφιλελεύθερων εμμονών» της κυβέρνησης, όπως ισχυρίστηκε και χτες από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του. 

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, ολοκληρώνει τη μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, σε ό,τι αφορά την Επικουρική Ασφάλιση και έπεται συνέχεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει τώρα «αθώος του αίματος», έχει ψηφίσει και εφαρμόσει ως κυβέρνηση τη ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος» για τον ΕΤΕΑΕΠ, ενώ με τον νόμο Κατρούγκαλου επικαιροποίησε τις ανατροπές που είχε θεσμοθετήσει η ΝΔ το 2012, ανατρέποντας τον χαρακτήρα της Ασφάλισης από σύστημα καθορισμένων παροχών σε σύστημα «καθορισμένων εισφορών», με το οποίο ο ασφαλισμένος ξέρει τι πληρώνει, δεν ξέρει όμως τι σύνταξη θα πάρει. 

Αλλά και σήμερα, πίσω από τα πυροτεχνήματα περί «συστήματος Πινοσέτ», ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τη συμφωνία του στο σύστημα των τριών πυλώνων και ζητά τη στήριξη των επαγγελματικών Ταμείων, που αποτελούν καραμπινάτη μορφή κεφαλαιοποίησης, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν στη δημιουργία τους. 

Με τον έναν να κόβει και τον άλλον να ράβει συνεχίζεται λοιπόν και κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με αποκλειστικό σκοπό να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το κόστος της Ασφάλισης, μετατρέποντας ολοένα και περισσότερο την Υγεία, την Πρόνοια και τη σύνταξη σε ατομική υπόθεση και προσωπικό «ρίσκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου