Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεσιτάλ θράσους και υποκρισίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

 


Ως «αθώο του αίματος» επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Ωστόσο, οι μάσκες έπεσαν όταν υπερασπίστηκε με πάθος τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτήν δηλαδή που εξειδικεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, την οποία άλλωστε ακολούθησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου.


Θέλοντας να σηκώσει τους τόνους της «κοκορομαχίας» ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό που τον χαρακτήρισε φιάσκο, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αμετροέπεια, αλαζονεία, μεγαλομανία και φθηνά κόλπα, καθώς «επιχείρησε να διεμβολίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» και «να υφαρπάξει πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης». 

Όμως, ακόμη και πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής «συνεννόησης» που προτείνει εδώ και δύο χρόνια, αποδεικνύοντας την πρόθεσή του να βάλει πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι δεν θέλει τη συνεννόηση, αλλά επιδίδεται σε πολιτική αγυρτεία και «αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση απηύθυνε πρόσκληση για αποστασία».

Αναφέρθηκε στην πανδημία και στο έλλειμμα των εμβολιασμών, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είναι σε «κατάσταση βέρτιγκο», αθωώνοντας επί της ουσίας, την πολιτική της ατομικής ευθύνης που καλλιεργεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση μη ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο είχε αποδυναμώσει ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ασφαλιστικό φταίει ιδεολογικός φανατισμός της ΝΔ και όχι η στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και περίσσιου θράσους αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε τις αντιδραστικές αλλαγές στον ιδεολογικό φανατισμό της ΝΔ, στην εμμονή της σε ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, επιχειρώντας να παραπλανήσει και να αποκρύψει ότι και οι δικοί του νόμοι, συνέβαλλαν τα μέγιστα στο χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης ενώ ως κυβέρνηση διατήρησε σε ισχύ όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία, που είναι οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ με την οποία συμφωνούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για απαλλαγή κράτους και εργοδοτών από την κοινωνική ασφάλιση, κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν εκτίμησε τη δική του συνεισφορά στη βιωσιμότητα του συστήματος, με την ασφαλιστική του μεταρρύθμιση το 2016, για την οποία μάλιστα, είχε πάρει και τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Αποδεικνύοντας την προσήλωσή του στις «βέλτιστες πρακτικές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες βασίζεται το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, ισχυρίστηκε ότι οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν τις ευλογίες των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων έσωσαν το ασφαλιστικό σύστημα(!) κι ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για το διαχωρισμό εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης και εισήγαγε τη νοητή κεφαλαιοποίηση στα επαγγελματικά ταμεία, στρώνοντας το έδαφος στη σημερινή κυβέρνηση. 

Ρεσιτάλ θράσους και από το ΚΙΝΑΛ
 
                                                                     Πηγή: Eurokinissi

Για ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, από την πλευρά της αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία των νέων αντιδραστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλαγών στις οποίες πρωτοστάτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που επί σειρά ετών εφάρμοζαν το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων, με αποκορύφωση τη δεκαετία του '90 και την κυβέρνηση Σημίτη που «έπαιξαν» τα λεφτά χιλιάδων συνταξιούχων στο χρηματιστήριο.

Η Φ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε πλήρως στα δυο μεγάλα μέτωπα της πανδημίας και των πυρκαγιών».

2 σχόλια:

  1. Πάντα έτσι είναι η ...πασοκάρα.... μαζί με όλα της τα εξαπτέρυγα οι καλύτεροι υπηρέτες των καπιταλιστών. Η Ζούγκλα που ζούμε έχει την υπογραφή τους διαχρονικά. Ο Λαός έσπασε τα δεσμά του στον απελευθερωτικό ταξικό πόλεμεο την δεκαετία του 40 και ενώ ήταν με τα όπλα στα χέρια του στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό λόγο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ...ΛΑΟΚΡΑΤΊΑ ΕΥΡΩΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....Μονόδρομος ο πανυγειονομικός απεργιακός αγώνας διαρκείας. Καλούμε το λαό σε ξεσηκωμό συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για τη σωτηρία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. https://prin.gr/2021/09/anastoli-esy/....... Οπορτουνιστικά κουραφέξαλα. Χρειάζεται ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου που θα κάνει και την υγεία κοινωνικό αγαθό. Αφήνουμε τον οπορτουνιστικό συρφετό να ΣΚΟΥΖΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου