Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ομιλίες της ΔΕΘ ανέδειξαν την σύμπλευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ


«Αυτό που προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η σύμπλευση» τους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υπογράμμισε πως στις ομιλίες τους στην Θεσσαλονίκη, δεν αμφισβήτησε κανείς τους αυτή την πολιτική, η οποία θυσιάζει στο βωμό των μονοπωλίων την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Δεν αμφισβητήθηκε η πολιτική της ΕΕ και η στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης για μεγαλύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Όταν δεν αμφισβητείς αυτές τις πολιτικές, μοιράζεις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, κάλπικες υποσχέσεις για το λαό, καταφεύγεις σε εμπόριο ελπίδων» είπε, υπενθυμίζοντας πως το ίδιο είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν με τις υποσχέσεις που έδωσε από την Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα για «προοδευτική» διακυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος θύμισε πως τα ίδια έλεγε το 2014, όμως έκανε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα ακροδεξιό κόμμα. «Πέρα από αυτό, το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού του συστήματος», σημείωσε. «Η πρόσκληση την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στη ΝΔ, στην κ. Γεννηματά και στα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου», πρόσθεσε. 

«Μεσσίες δεν υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο Ν Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας πως, αυτό που έχει δείξει και η εμπειρία των πρόσφατων καταστροφών είναι ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Για αυτό, «πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όλα αυτά που του ανήκουν».

 

2 σχόλια:

  1. Ο Καραθανασόπουλος ήταν εξαιρετικός απέναντι στην θρασύτητα της Σοσιαλφασίστριας που σερβίρει ξανά την σαπισμένη σούπα που βρωμάει και ζέχνει για την συμμετοχή των Κομμουνιστών σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού ώστε το ΚΚΕ να βρεθεί εγκλωβισμένο σε περίπτωση επαναστατικής κατάστασης όπως έγινε τον Οκτωβρη του 1944... Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για όλους μας αυτά ψόφησαν τέτοια εποχή πριν 30 χρόνια... Ας σκούζουν όσο θέλουν. Λειτουργούν σαν οδηγός και πυξίδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/diethni/2782-symmaxia-ipa-agglias-afstralias-aukus Θαυμάστε το Κεντρίστικο οπορτουνιστικό Βαρίδι του Κάουτσκι Μανιαδάκη Καλαματιανό. Πάντα κάτω απο την σημαία τμημάτων της αστικής τάξης και ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. .. Αξιος ο μισθός του... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου