Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ρωσικές εκλογές


Σοβαρή πτώση του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», που υποστηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπεσε κάτω από το 50%, παίρνοντας 46,01%,  αλλά η πτώση του δεν ήταν τόσο σημαντική όσο είχε διαφανεί αρχικά.

Εντυπωσιακή άνοδο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας λαμβάνει 25,02% (έναντι 13,34% στις εκλογές του 2016).

Από τον καπιταλισμό με αγάπη στο ΚΠΡΦ

 Όσο εντυπωσιακές και αν φαίνονται οι αλλαγές στον συσχετισμό, χρειάζονται πολύ περισσότερα και πρωτίστως σε άλλη κατεύθυνση, για να υπάρξει πραγματική αλλαγή προς όφελος του ρωσικού λαού.

16 σχόλια:

  1. «Προκειμένου η φωνή μας, η φωνή του δρόμου, η φωνή των πολιτών να ακουστεί εκεί, που δεν ακούστηκε στα εκλογικά τμήματα, το επιτελείο μας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατέθεσε τις απαιτούμενες αιτήσεις όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά και σε άλλες περιφέρειες για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», είπε ο Β.Κάσιν

    Tweet
    Post
    Email

    Με ενισχυμένες τις δυνάμεις του στις προχθεσινές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εδραιώνεται ως κομβικό κόμμα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συγκεντρώσεις για «να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα στον δρόμο» σε ολόκληρη τη Ρωσία, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί για τα απαράδεκτα και ύποπτα κατά την άποψή του αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας στη Μόσχα, η ανακοίνωση των οποίων αναβλήθηκε αρκετές φορές και τελικά φάνηκε να ευνοούν το κυβερνών κόμμα.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Η πασοκάρα.... στην Ρωσία ΔΣΕ μη μπερδεύεσαι.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. με ότι έχεις πορεύεσαι ή ξέρεις κατι καλύτερο σην Ρωσία;

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ΔΣΕ αν το 1991 είχαν επικρατήσει οι άλλοι με ...Φαράκο Δραγασάκη... και συνέχιζε να λέγεται ..Κ.Κ θα πορευόμαστε με αυτούς.... Σίγουρα για καλαμπούρι το έγραψες.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. ο Ζουγκανωφ δυστυχώς εξελίχθηκε σε Τσιπρα και να παρακαλάμε να μην αναλάβει ποτέ την προεδρία της Ρωσίας. ΤΕΛΟΣ

      Οι σύντροφοι μας μέσα απο ποιο κόμμα παλεύουν;

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    5. Υπήρχε το κόμμα των Μπολσεβίκων με την Νίνα Αντρέγιεβα που έχει πεθάνει και έχουμε σχέσεις και με το ΚΕΚΡ που ιδεολογικά δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο σε σχετικά με το τι έγινε στην Κ.Δ μετά το 1935.. Θεωριτικοποιούν τον Ελιγμό των Λαικών Μετώπων που κανονικά είναι ότι και το Μολότοφ Ρίμπεντροπ. Αυτά ΔΣΕ αν ξέρεις περισσότερα εσύ η ο Γκαγκάριν τα ακούω ευχαρίστως. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. να διαβάσεις τα μηνύματα των ΚΚΜ και ΚΚΡΟ για το 21ο συνέδριο του ΚΚΕ, να κάνεις μια σύγκριση. Πιστεύω πως θα βοηθήσει.
      ΜΦ

      Διαγραφή
    7. Για Παναγιώτη και οχι μόνο

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ
      του Ελισαίου Βαγενά
      ....
      https://www.komep.gr/m-article/3e503b3b-ff2c-11e9-95d7-3ed1504937da/

      ΑΧ

      Διαγραφή
    8. Αν το 1991.. είχε επικρατήσει η συμμορία ..Φαράκος Δραγασάκης... θα είχαν καπηλευτή τον τίτλο και θα ήταν το ίδιο πράγμα με το ΚΚΡΟ. Αλλες σχέσεις έχουμε με ΚΚΡΟ ΑΚΕΛ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ κ.α και άλλες με τα Κ.Κ Μεξικού Τουρκίας Ε.Κ Ουκρανίας κ.α. Καμία σχέση.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. ΑΧ. Σε ευχαριστώ να είσαι καλά το αποθήκευσα ήδη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. @ ΑΧ

      Μήπως υπάρχει τίποτα πιο πρόσφατο σχετικά εκτός από τις σημειώσεις του Ελισαίου που είναι σχεδόν είκοσι χρόνια παλιές; Έστω και σε ξένη γλώσσα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

      Γιώργης Κ.

      Διαγραφή
    11. Στο 6ο τεύχος, της ΚΟΜΕΠ, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τη σημερινή Ρωσία απο το ΚΕΚΡ καθώς και παρατηρήσεις του ΚΚΕ.

      ΑΧ

      Διαγραφή
    12. Λαθος οχι ΚΟΜΕΠ

      ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

      Διαγραφή
    13. @ ΑΧ

      Σύνδεσμος (link);

      Γιώργης Κ.

      Διαγραφή
  2. Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά από τις εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα το προηγούμενο τριήμερο, με την εκλογική διαδικασία πάντως να στιγματίζεται από τις καταγγελίες για παρατυπίες και εκτεταμένη νοθεία.

    Με την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψήφων, η Ενωμένη Ρωσία κερδίζει σχεδόν το 50% των ψήφων, σημειώνοντας ωστόσο πτώση από τις προηγούμενες εκλογές.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) έλαβε περίπου το 19% των ψήφων, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, αυξάνοντας την εκλογική του δύναμη κατά 6% (από 13,34% που είχε το 2016).

    Το ακροδεξιό Φιλελεύθερο - Δημοκρατικό Κόμμα του Ζιρινόφσκι υπέστη μεγάλη μείωση καθώς υποχώρησε από το 13% στο 7,5%, ενώ το κεντρώο Δίκαιη Ρωσία ήρθαν στην τέταρτη θέση με 7,44%. Τέλος το κόμμα Νέοι Άνθρωποι ξεπέρασε το 5% που είναι το όριο για την εκπροσώπηση στη Δούμα.

    Η νίκη του κόμματος του Πούτιν σημαίνει ότι θα έχει πάνω από τα δύο τρίτα των 450 εδρών στο κοινοβούλιο της χώρας.
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/271719/diatirise-tin-pleiopsifia-komma-toy-poytin-megali-anodos-gia-kkro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/rosia-voyleytikes-ekloges-megali-anodos-gia-to-kommoynistiko-komma/..... Σημαντική άνοδο για το Σοσιαλφασιστικό κόμμα της Ρωσίας. Δεν τσιμπάμε σκεφτείτε κάτι άλλο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου