Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας ενάντια στους εκβιασμούς και στις αναστολές


Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις, καθώς και σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει οριστεί από την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από τις 10 π.μ. έως τις 15.00.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης μέχρι στιγμής μίλησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. (δείτε παρακάτω σχετικό έγγραφο που επιδόθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός).

Στο μεταξύ, τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» βάζει μπρος η κυβέρνηση με την τροπολογία -  μαμούθ που κατέθεσε το πρωί το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για την μετανάστευση. Προβλέπει την ανάθεση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες εργολάβους, ιδιωτικά εργαστήρια και εταιρείες ασθενοφόρων με αφορμή την κάλυψη των κενών που προκύπτουν από την αναστολή μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία του νομού, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα έχουν αποφασιστεί:

  • Στο Ηράκλειο: Στις 12 μ. στην 7η ΥΠΕ.
  • Στην Κέρκυρα: Στις 7 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Στη Λευκάδα: Στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου
  • Στη Νάουσα: Στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Στη Σάμο: Από τις 7 π.μ. συγκέντρωση στις διοικητικές υπηρεσίες.
  • Στην Χαλκίδα: Συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.
  • Στη Χίο: Στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Χίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου