Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ο λαός το υπερμνημόνιο «Ελλάδα 2.0» για χάρη της κερδοφορίας των ομίλων


Το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" έρχεται να υπηρετήσει με όλους τους τρόπους τα συμφέροντα των ομίλων της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας, ενώ ο λαός κι οι εργαζόμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πιο ακριβά το λογαριασμό του "υπερμημονίου".

Η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για παράδειγμα, στα καμένα και στα άκαυτα, για την οποία η κυβέρνηση επικαλείται την "ευρωπαϊκή εμπειρία", οδηγεί σε τεράστιες αυξήσεις των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών, σε πράσινους φόρους και ψηφιακές ανατιμήσεις.

Τα "προαπαιτούμενα" για να εκταμιεύονται οι "δόσεις" του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, που προϋποθέτουν τις λεγόμενες "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές", όπως ο νόμος έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά, το ξήλωμα και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, το χτύπημα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δημιουργούν συνθήκες πραγματικού εργασιακού μεσαίωνα.

Η λειτουργία των κρατικών δομών Υγείας, Πολιτικής Προστασίας χωρίς προσλήψεις, μέσα κι υποδομές, που συρρικνώνονται ή συγχωνεύονται με κριτήριο το "κόστος-όφελος", την πριμοδότηση της κερδοφορίας των ομίλων και στο όνομα να μην εκτραπούν οι αντιλαϊκοί δημοσιονομικοί στόχοι προμηνύουν νέους κινδύνους για τον εκτεθειμένο λαό τόσο απέναντι στην πανδημία, όσο και τα φυσικά φαινόμενα.

Ο ελληνικός λαός έχει συμφέρον να απορρίψει τα σχέδια ΕΕ - κυβέρνησης και να κάνει πράξη το "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό". Να παλέψει για πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων, για ενίσχυση και στελέχωση του κρατικού συστήματος Υγείας, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με μόνιμο προσωπικό, για κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα κι όχι στο μεσαίωνα που η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα θέλουν να μας γυρίσουν.

 Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της επιτροπής Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου