Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Σφυροκόπημα στα αντεργατικά μέτρα η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις αρχές Νοέμβρη και απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντονίζουν τον βηματισμό τους οργανώνοντας, μετά τις μαζικές και επιτυχημένες συσκέψεις σε μια σειρά από πόλεις, πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη, ενόψει της απεργιακής κλιμάκωσης.

Η αρχή των συσκέψεων έγινε στην Αθήνα, με τη μεγάλη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών - Εργατικών Κέντρων στο Σπόρτιγκ, όπου αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές σε όλους τους κλάδους, δυναμώνοντας την κοινή δράση, «για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων».

Το «ντόμινο» των αποφάσεων για τα συλλαλητήρια είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική συμμετείχαν στη σύσκεψη συνδικαλιστές από 200 και πλέον οργανώσεις, στη Θεσσαλονίκη πάνω από 50 συνδικάτα, στην πανηπειρωτική σύσκεψη 5 Εργατικά Κέντρα και 60 συνδικάτα, στην Πάτρα ήταν 58 τα σωματεία που στήριξαν τις σχετικές κατευθύνσεις στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είναι δεκάδες ακόμα σε Λάρισα, Κρήτη, Μεσσηνία κ.α. Είναι λοιπόν διαδικασίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει υιοθετήσει το σχετικό κάλεσμα και ήδη το διακινεί σε χώρους δουλειάς και κλάδους, προφανώς εμπλουτισμένο με ιδιαίτερα αιτήματα, αιχμές και με μορφές που διευκολύνουν τη μαζικότερη συμμετοχή εργαζομένων.

Η ημερήσια διάταξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων περιλαμβάνει τώρα συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, για να φτάσουν πλατιά το κάλεσμα και η απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια.

Το κάλεσμα αυτό συνοδεύεται από αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας τους όρους για μαζική κινητοποίηση. Ηδη στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν μπει (βλ. σελ. 6, 8) οι οικοδόμοι, ο Επισιτισμός, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενώ την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πανυγειονομική απεργία. Κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα ετοιμάζουν μάλιστα και οι Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από διάφορες περιοχές της χώρας, που προετοιμάζονται για μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη (βλ. σελ. 25).

Στην κατεύθυνση αυτή, καθημερινά προστίθενται κλάδοι και χώροι δουλειάς που με τις αγωνιστικές αποφάσεις και κυρίως με το πρόγραμμα δράσης τους «σφυροκοπούν» τα αντεργατικά μέτρα, με τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για σταθερό ωράριο, ενάντια στις απολύσεις κ.ο.κ.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Για να δυναμώσουν η κοινή δράση και ο αγώνας των Συνδικάτων. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων», αναφέρουν συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κάλεσμα που έχουν διαμορφώσει και με το οποίο καλούν σε συντονισμένη δράση όλα τα σωματεία.

«Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους», σημειώνουν, διεκδικώντας:

-- Κατάργηση του νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη.

-- Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

-- Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

-- Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

-- Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

-- Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

-- Οχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

-- Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μια σειρά από πόλεις.

Το Σάββατο 23 Οκτώβρη στα Οινόφυτα, στις 5 μ.μ., στο κτίριο Δ. Λιάσκου (ΚΕΠ).

Το Σάββατο 30 Οκτώβρη στην Κεφαλονιά, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου (λεωφόρος Αντ. Τρίτση 119, παραλία Αργοστολίου).

3 σχόλια:

  1. ....Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η επιλογή του ΠΑΜΕ ήταν η αναδίπλωση, καθώς δεν στηρίζει πρωτοβουλίες συντονισμού των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, ώστε να μην μείνουν οι εκπαιδευτικοί ακάλυπτοι και χωρίς πυξίδα. Με τις ανακοινώσεις του, παρά τις καταγγελίες για τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις μεθοδεύσεις, ουσιαστικά θεωρεί τη μάχη χαμένη, δεν προτείνει συνέχεια και απλά καλεί σε εκλογική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταψήφισε, στην ΑΔΕΔΥ και στην εκπαίδευση, την πρόταση για απεργιακή συμπόρευση με τους υγειονομικούς που είχαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, σε μια κατεύθυνση διακλαδικής απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και διεκδίκησης για την παιδεία. Ενώ ο νόμος Χατζηδάκη έχει εφαρμοστεί ήδη τρεις φορές ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα, αντί άμεσης απάντησης, η πρόταση του ΠΑΜΕ είναι απογευματινό συλλαλητήριο μετά από τρεις βδομάδες και απεργία πιθανά το Δεκέμβρη, αν συναινέσει η ΓΣΕΕ…https://prin.gr/2021/10/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/......... Τα Τροτσκιστικά εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας.... πετάνε λάσπη στους Κομμουνιστές και στην κοινωνική συμμαχία στην μάταιη προσπάθεια τους να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της αριστερής κυβέρνησης για να επανέλθει και να υπηρετήσει τον καπιταλισμό. Καλούμε όλους σε συμπόρευση στην κοινωνική συμμαχία χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος Κομμουνιστής μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Μέσα στον αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η ιδεολογική πάλη και ζύμωση και η ζωή ξεκαθαρίζει τα πάντα. Οι Κομμουνιστές όχι μόνο δεν την φοβόμαστε αλλά την οξύνουμε κιόλας. Οποιος έχει τα κότσια τον καλωσορίζουμε. Ταξική ενότητα και αγώνας. Τάξη απέναντι σε τάξη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://prin.gr/2021/10/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%cf%85%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%82/ Πολύ μπλα μπλα απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ συγκοινωνούντα δοχεία με το ...εσωτερικό...συνασπισμό σύριζα για το ξέπλυμα των εγκλημάτων του σαν αριστερή κυβέρνηση. Το πρόβλημα βρισκόταν στην επικράτηση του οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 και την κατάργηση της νικηφόρας γραμμής του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων Κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός με το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια... Αυτή ήταν η αιτία που το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και εγκλωβίστηκε στον Καπιταλισμό απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με αποτέλεσμα να μη διεκδικήσουμε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και να καθυστερήσει να πέσει όλο το βάρος στο ΔΣΕ μέχρι τέλη 1947 με καταστροφικά αποτελέσματα. Στην ίδια λογική και η ...ΕΔΑ... κατέστρεψε το ΚΚΕ διαλύθηκαν Κ.Ο το 1958 και έγινε ουρά της Ε.Κ και του Καπιταλισμού. Παρά την διάσπαση του 1968 δεν έγινε δυνατό να καταργηθούν τα ...στάδια... με αποτέλεσμα της συνεργασίες με το προδοτικό ...εσωτερικό.... και ουρά του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1991. Οι Κομμουνιστές στο 15ο συνέδριο το 1996 καταργήσαμε την εγκληματική θεωρία των ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... με αποκατάσταση των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών του κόμματος με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή οπορτουνιστικών σκουπιδιών όλων των αποχρώσεων. Ετσι σήμερα σε απόγνωση καμένα χαρτιά πλέον προσπαθούν να υπηρετήσουν τον καπιταλισμό που τους σιτίζει χρόνια. Περαστικά τους... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/pedia/2808-keramidario Τα πρότυπα σας είναι τα ίδια με σύριζα ΠΑΣΟΚ ΝΔ και όλο το πολιτικό προσωπικό του Καπιταλισμού αυτό υπηρετείται όλοι μαζί με μοιρασμένους ρόλους. Ολοι μαζι λοιπόν απο την μία μεριά και απο την άλλη οι Κομμουνιστές και ο λαός που παλεύουμε στην κοινωνική συμμαχία ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα με στόχο το Σοσιαλισμό χωρίς καπιταλιστικό κέρδος και δικτατορία του προλεταριάτου τσακίζοντας σας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου