Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η Ελλάδα πρέπει να στείλει στρατό στο Σαχέλ, «στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία»!!!


 Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή της επικίνδυνης ελληνογαλλικής συμφωνίας που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και καθαρογραφεί η κύρωση της από την Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, προανήγγειλε την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή του Σαχέλ που φλέγεται.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση στην υποσαχάρια Αφρική, της οποίας ηγείται η Γαλλία, δήλωσε ότι «συμμετέχουν ήδη 9 ευρωπαϊκές χώρες με μέσα και προσωπικό, ενώ έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής άλλες 13, ανάμεσα τους και η Ελλάδα».

«Στο πλαίσιο της -ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον- συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία, εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας την φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια», σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στα «Νέα», επιβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, παρά μόνο με την επιδίωξη της αστικής τάξης να εξασφαλίσει ένα μερίδιο από την λεία των επεμβάσεων, εμπλέκοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους. 

Ενισχύονται οι βάσεις του θανάτου

Ενόψει της υπογραφής, στις 14 Οκτώβρη, στην Ουάσιγκτον, της νέας Συμφωνία για τις Βάσεις (MDCA), ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ΗΠΑ «είναι και θα είναι ο βασικός στρατηγικός εταίρος» και πρόσθεσε πως η συμφωνία «αποτυπώνει ακριβώς αυτή την σχέση, η οποία τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται».

Σημειώνεται πως την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει ο τρίτος γύρος του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ που εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την ελληνική εμπλοκή στα αιματοβαμμένα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Ερωτηθείς ο υπουργός Άμυνας εάν «υπάρχει πράγματι εμπλοκή σε τοποθεσίες που θέλαμε εμείς να μπουν στη συμφωνία όπως η Σκύρος και το Πετροχώρι Ξάνθης», απάντησε: «Ως προς τις τοποθεσίες, επιλέγουμε από κοινού με την αμερικανική πλευρά να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στις ήδη υπάρχουσες τέσσερις, στις οποίες αναπτύσσονται πολύ σημαντικές συνεργασίες σε επίπεδο αμυντικής συνέργειες Ελλάδας-ΗΠΑ. Εκτιμώ», ότι σ' αυτή τη φάση η εμβάθυνση της συνεργασίας είναι πιο σημαντική από την διερεύνηση σε άλλες τοποθεσίες. Αυτή η θέση εκφράζει και τις δύο πλευρές προφανώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου