Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Νοέμβρης μήνας… δεν θα μείνει!


 Που θα περάσει ποτέ απαρατήρητος από την ζωή μας. Που να στέκει στα βάθη της καρδιάς μας αλύγιστός και ακλόνητος, γεμάτος από ιστορία και αναμνήσεις. Ο Νοέμβρης της ψυχής μας που μας θυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης, 104 χρόνια από την ύπαρξη μας.

Ήρωες, άσπαρτα βουνά! Ήρωες με δώδεκα ζωές. Ικανοί να κάνουν τους εχθρούς να τρέμουν και να φοβούνται!

Αγανακτισμένε πολίτη πνιγμένε μέσα στην πανδημία. Διαστρεβλωτή, παραπληροφορήτη, ασυγκράτητε προστάτη της έννομης τάξης. Διαμορφωτή της κοινής γνώμης και πλύσης εγκεφάλου. Να τρέμετε, να φοβάστε τον Νοέμβρη της ιστορίας.

Διάφορα κοινωνικά αποβράσματα, ανόητα και απροσάρμοστα μαζί με το εμβόλιο να φοβάστε και τον Νοέμβρη. Τον δικό μας Νοέμβρη, που δεν θα αμαυρώσετε ποτέ! Όσο και αν σας πονά και σας δηλητηριάζει η γιορτή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να καταργηθεί ποτέ.

Ο δρόμος του Νοέμβρη χαράχτηκε με αίμα και θυσία. Τα παιδιά που φώναζαν «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» έπεσαν στεφανωμένα και φλεγόμενα με την ελληνική σημαία. Τα μηνύματα τους είναι πάντα ζωντανά, πάντα επίκαιρα και πάντα εκφράζουν σημερινά άλυτα προβλήματα. Σηματοδοτούν τον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης.

Και όσο για σένα σύντροφε, συναγωνιστή, φίλε της ειρήνης, της δημοκρατίας. Και ένα καλύτερο, δικαιότερο κόσμο. Να θυμάσαι… και να πρωτοθυμάσαι την μεγάλη οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση. Να θυμάσαι τον Νοέμβρη της ίδρυσης του ΚΚΕ (103 ολόκληρα και σκληρά χρόνια). Να θυμάσαι τον Νοέμβρη του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του Γοργοπόταμου.

  Βασίλης Λιόγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου