Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αμφότεροι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει χρήμα και προνόμια στα ΜΜΕ

 
Είναι τουλάχιστον αστειότητες τα περί «πλουραλιστικής», «ακηδεμόνευτης», «αντικειμενικής» ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι επιδιώκουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος που κυριαρχεί το κεφάλαιο, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τα κλειδιά της οικονομίας και βέβαια τα ΜΜΕ στα χέρια τους. Τα παραπάνω τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη «λίστα Πέτσα».

Έφερε ως παράδειγμα τη «SΙΕMENS», που επιβεβαίωσε ότι είχε κονδύλι για δημοσιογράφους να προωθούν τα συμφέροντά της ή ότι το ΔΝΤ πλήρωνε δημοσιογράφους για να διακηρύττουν στους εργαζόμενους πόσο καλά είναι τα μνημόνια και να περνάει η κυρίαρχη πολιτική.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ότι έχει βγει τώρα στα κεραμίδια, είχε κάνει φερέφωνό του την ΕΡΤ, όπως κάνει και σήμερα η ΝΔ, ενώ αμφότεροι στήριξαν με προνόμια και χρήμα τα ΜΜΕ. Όμως, ανέφερε, είναι σημαντικό για τον λαό να ξέρει πού πάνε αυτά τα χρήματα όπως τα 45 εκατ. ευρώ που έδωσε στα κανάλια η σημερινή κυβέρνηση με τη «λίστα Πέτσα».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έδωσε εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται εφοπλιστές που δεν ξέρουν τι έχουν, τραπεζίτες και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε αυτούς τα έδωσε, αφήνοντας από την άλλη τους εργαζόμενους απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία, συνεχίζοντας το σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος Υγείας, το να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία.

«Η πανδημία -ανέφερε- έχει αναδείξει όλο το μέγεθος της βαρβαρότητας αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος», στο όνομα του οποίου πίνουν νερό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι βρήκαν ευκαιρία να λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο τον λαό την ώρα που έχει γονατίσει και μετράει χιλιάδες νεκρούς.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά. Ο Σαββίδης είχε παραδεχτεί πως έκανε το ...λαγό για το σύριζα. Και βέβαια ο Καλογρίτσας με τα βοσκοτόπια και την ...Πρωτή το 1986 του ...συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου.... που στο τέλος του πληρώσαμε τα χρέη μαζί με το δάνειο της ..ΕΑΡ για την Κουμουνδούρου.. ΟΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου