Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Με καλό σχέδιο και πείσμα δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος


Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, εξασφάλιζε τα απαραίτητα μέσα για να οργανώνει τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού, να εξασφαλίζει τη λειτουργία του σε όλες τις συνθήκες από το υστέρημα της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Ακόμα και στα χρόνια της παρανομίας, ο λαός ήταν αυτός που ενίσχυε με όλους τους τρόπους το ΚΚΕ. Τα παραδείγματα από την υπερεκατοντάχρονη Ιστορία του Κόμματος είναι πολλά και εκφράζονται μεταξύ άλλων και στους στίχους από το τραγούδι των Φώντα Λάδη - Μίκη Θεοδωράκη «Εστειλα στο Κόμμα».

Είναι σημαντική υπόθεση όλα τα μέλη του Κόμματος να δίνουν τη μηνιαία συνδρομή τους γιατί αποτελεί τον υλικό όρο της σχέσης του μέλους με την Κομματική Οργάνωση που ανήκει, αλλά και να δουλεύουν με το κουπόνι, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό δίκτυο ανθρώπων από τους οποίους συγκεντρώνουμε χρήματα για το ΚΚΕ. Αυτά τα στοιχεία οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας.

Αναδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μια φορά την ανιδιοτελή προσφορά, που ήταν και είναι το χαρακτηριστικό των κομμουνιστών, έχουμε βάλει στόχο ώστε στα δύο επόμενα «κλεισίματα» να δοθεί από όλα τα κομματικά μέλη ένα «κόκκινο μεροκάματο» προς τιμήν της επετείου ίδρυσης του Κόμματος.

Μάχη δεμένη με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Η συζήτηση της Οικονομικής Εξόρμησης στα Οργανα και στις ΚΟΒ συνέπεσε με την περίοδο όπου οι Κομματικές Οργανώσεις πραγματοποιούν ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα με το Κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, με εκδηλώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης του λαού μας για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες του.

Με αυτήν την έννοια, τα πλάνα και οι στόχοι που μπήκαν στις ΚΟΒ δεν είναι μόνο «οικονομικοί». Εκφράζουν την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τις διαθέσεις που εκφράζονται αυτήν την περίοδο, για να απευθυνθούμε όσο γίνεται πιο πλατιά με το Κάλεσμα, αλλά και με το κουπόνι στο χέρι.

Η προσπάθεια αυτή εκφράζεται σε μια σειρά από ΚΟΒ που έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση από αρκετούς εργαζόμενους: Στους οικοδόμους της Λάρισας, στην ΚΟΒ Υγείας στην Καρδίτσα, σε ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια αυτή αναδεικνύει τους ακατάλυτους δεσμούς του Κόμματος με τα λαϊκά στρώματα, που παρ' όλες τις μεγάλες δυσκολίες τους συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Κλειδί ο έλεγχος και η συζήτηση σε όλη την ΚΟ

Θέλοντας και φέτος να πάρουμε την πρώτη θέση πανελλαδικά αλλά και να συμβάλουμε στην υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, χρειάζεται να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια τους επόμενους μήνες.

Κλειδί στην προσπάθεια αυτή είναι ο ουσιαστικός έλεγχος και η συζήτηση σε κάθε Οργανο, σε κάθε ΚΟΒ, με κάθε σύντροφο. Η συζήτηση αυτή χρειάζεται να εξοπλίζει με επιχειρήματα τις δυνάμεις μας και, ταυτόχρονα, να μπαίνει συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα μπουν περισσότερα κομματικά μέλη στη μάχη, πώς θα φτάσουμε σε περισσότερους ανθρώπους, πώς θα αξιοποιηθούν οι οπαδοί μας. Με τα στελέχη μπροστά και σε αυτήν τη μάχη, μπορούμε κάθε Δευτέρα να πιάνουμε τον στόχο μας και παράλληλα να κάνουμε βήματα στην κάλυψη όλων των δεικτών που έχει αποφασίσει η Γραμματεία της ΚΕ.

Η άμιλλα να δώσει ώθηση

Στην προσπάθεια για την ενίσχυση του Κόμματος σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η άμιλλα. Είναι στοιχείο που μπορεί να κινητοποιήσει μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού μας, να ενισχύσει την ευθύνη, την ατομική προσπάθεια, την αυτοθυσία και προσφορά στο Κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση σε άμιλλα που μας απηύθυνε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας. Γνωρίζουμε ότι λόγω της πανδημίας, οι σύντροφοί μας από τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι στην ΚΟ Θεσσαλίας και την ΚΟ Λάρισας, που βρέθηκαν μπροστά στην κάλυψη των πλάνων πριν από ένα χρόνο, ωστόσο δεσμευόμαστε ότι στην απίθανη περίπτωση που βρεθούμε τελικά δεύτεροι θα τους φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας, ξεναγώντας τους σε μέρη όπου δόθηκαν σκληροί αγώνες στο παρελθόν.

Τιμάμε στην πράξη το ηρωικό Κόμμα μας, με δύναμη, αισιοδοξία και στηριγμένοι στον λαό δίνουμε με σιγουριά τη μάχη.

* Ο Γ. Χαρίτος είναι μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ (αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη»).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου