Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αποκαλύψεις για σφαγή αμάχων από τις ΗΠΑ


Στη σφαγή δεκάδων γυναικόπαιδων σε περιοχές της συριακής πόλης Μπαγχούζ, που το 2019 τελούσε υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών, προέβη η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία με εντολή της Κεντρικής Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ, μολονότι γνώριζε ότι υπήρχαν άμαχοι εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times».

Το ρεπορτάζ, επικαλούμενο απόρρητες αναφορές και εκθέσεις του αμερικανικού στρατού, αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 64 γυναίκες και παιδιά ως πιθανοί συνεργάτες του εχθρού, αφού προηγουμένως υποτίθεται ότι πάρθηκαν αναλογικά «νόμιμα μέτρα αυτοάμυνας». Αναφέρεται επίσης πως ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας ξεκίνησε στις 18/3/2019 έρευνα για τη σφαγή στην Μπαγχούζ (έγινε όταν οι δυνάμεις SDF των Κούρδων μαχητών δέχονταν καταιγιστικά πυρά και υπήρχε κίνδυνος να ηττηθούν). Στην έκθεση που ακολούθησε, ωστόσο, «αφαιρέθηκε» οποιαδήποτε αναφορά στους βομβαρδισμούς, ενώ δεν διενεργήθηκε ποτέ μία ανεξάρτητη έρευνα σε βάθος.

Βεβαίως δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη σφαγή του λαού της Συρίας από τον αμερικανικό στρατό στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», με χαρακτηριστικά τα λουτρά αίματος κατά την πολυήμερη πολιορκία της Ράκα το 2017.

 

1 σχόλιο:

  1. Το NBC πιάστηκε στα πράσα να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, αφήνοντας πίσω κάθε προηγούμενο χοντροκομμένης προπαγάνδας. Μπορεί για τα “αντικειμενικά ΜΜΕ” της Δύσης να είναι μια συνήθης τακτική να παίρνουν εικόνες από άλλες περιστάσεις και συμφραζόμενα και να βαφτίζουν “αντικυβερνητικούς διαδηλωτές” οποιοδήποτε πλήθος από κάθε σημείο του πλανήτη -ακόμα και αν είναι διαδηλωτές υπέρ της κυβέρνησης- αλλά αν μη τι άλλο το ειδησεογραφικό δίκτυο πρωτοτύπησε χρησιμοποιώντας για την προπαγάνδα του ένα πλάνο με τον ίδιο τον Κουβανό πρόεδρο, που φορούσε μεν μάσκα, αλλά δεν ήταν δύσκολα αναγνωρίσιμος.

    Οι χρήστες των social media εντόπισαν εύκολα τη λαθροχειρία και εξέθεσαν την “αντικειμενική ενημέρωση” των ΜΜΕ των ΗΠΑ. Αν και κατά μία άποψη, το NBC έχει δίκιο, καθώς ο Κουβανός πρόεδρος και οι συμπατριώτες του διαδηλώνουν όντως για τις βασικές τους ελευθερίες, που τους τις στερεί το απάνθρωπο, εξοντωτικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.



    LMAO. @NBCNews, that Cuban guy who you're claiming is "demanding basic freedoms" at an anti-government march is literally the President of Cuba, Miguel Díaz-Canel. 🇨🇺🤣 pic.twitter.com/U3m9Ske5wB

    — Alan MacLeod (@AlanRMacLeod) November 17, 2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου