Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση για ενίσχυση του συστήματος Υγείας


ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

Mε τα θύματα από την πανδημία να αυξάνονται δραματικά και τα κρούσματα να παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη, σήμερα αναμένεται το πολυδιαφημισμένο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το οποίο δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά η αναπαραγωγή της ίδιας επικίνδυνης λογικής της «ατομικής ευθύνης» που μας έφερε ως εδώ. 

Σύμφωνα με όσα «διαρρέονται», ο Κυρ. Μητσοτάκης θα περιοριστεί κυρίως σε συστάσεις για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, οι γενικευμένοι έλεγχοι για την αποτροπή της υπερμετάδοσης, η προστασία στους χώρους δουλειάς, η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, η πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ είναι εκτός κάδρου από την κυβέρνηση, καθώς λογίζονται ως «κόστος». 

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας έχει ως αποτέλεσμα να εκτυλίσσεται το σφοδρότερο κύμα από την έναρξη της πανδημίας. Οι νεκροί χτες ξεπέρασαν τις 17.000, ενώ μόνο από την αρχή του Νοέμβρη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι.

Μέχρι χτες το απόγευμα, 73 διασωληνωμένοι ήταν εκτός ΜΕΘ, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην αναμονή εδώ και 15 μέρες, από τις 3 Νοέμβρη. 50 διασωληνωμένοι περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι στην Εντατική σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, 17 στη Θεσσαλονίκη.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών (όπως ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ στην Αττική) που εξακολουθούν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες τα κενά του δημόσιου συστήματος και τις χρυσοφόρες συμβάσεις που έχουν συνυπογράψει.

Αρνείται την οργάνωση μιας σοβαρής ενημερωτικής εκστρατείας κι ενός εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο, αλλά και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων, πολύ περισσότεροι που οι τελευταίοι διατηρούν πιθανότητες νόσησης, ακόμη και σοβαρής. Το αποτέλεσμα είναι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να έχει βαλτώσει τους τελευταίους μήνες στο 61%, το 40% του λαού να παραμένει ανεμβολίαστο ή μισοεμβολιασμένο. Ακόμη και για την τρίτη δόση, που σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πρέπει να γίνει στους πεντέμισι μήνες μετά τη δεύτερη, κουνάει το δάχτυλο στο λαό, χωρίς να έχει ανοίξει καν η πλατφόρμα για τον γενικό πληθυσμό.

Μόνο χτες 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid-19, από την 1/11 έχουν χαθεί 1.014 άνθρωποι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 17.012 θανάτους.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561, 466 (83,07%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (16,93%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Κατά 7,24% αυξήθηκαν οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας (474). Ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου είναι 421 ασθενείς.

Αν κι έγιναν σχεδόν 50% λιγότερα τεστ σε σχέση με προχτές, τα νέα κρούσματα είναι 6.682, εκ των οποίων 1.632 εντοπίζονται στην Αττική, 1.148 στη Θεσσαλονίκη, 280 στη Λάρισα, 242 στην Αχαΐα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 853.841.

Τη βδομάδα αναφοράς 8 - 14 Νοέμβρη, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,77%, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.873, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4 - 18 ετών είναι 10.729, αποτελώντας το 23% (+4,55% από την προηγούμενη βδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

 

10/11/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου