Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ράντζα παντού...


Ράντζα παντού...

Στους διαδρόμους, στα σαλόνια, στην τραπεζαρία, στα γραφεία...

Αυτή είναι η τραγική εικόνα που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, την επόμενη μέρα της Γενικής Εφημερίας.

Όλη η κλινική έχει γεμίσει με ράντζα προκειμένου να ...χωρέσουν οι ασθενείς.

 




Στα 7.486 τα νέα κρούσματα, 88 θάνατοι, 664 διασωληνωμένοι


Στα 7.486 κρούσματα ανέρχονται τα σημερινά κρούσματα όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ από τα οποία τα επτά είναι «εισαγόμενα». Με αυτά, ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 938.903.

Σημειώνεται πως στις ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 664 διασωληνωμένοι ασθενείς (έναντι 657 χθες), ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 88 νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών, από την αρχή της πανδημίας, ανέρχεται στις 18.157.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως την εβδομάδα από 22 έως και 28 Νοέμβρη, «παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των τεσσάρων από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ». Επίσης καταγράφηκαν σταθεροποιητικές τάσεις  σε τρεις  περιοχές  και μείωση σε έξι.

Ειδικότερα, καθαρή αύξηση -σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο- παρατηρήθηκε σε Ιωάννινα (40%), Άγιο Νικόλαο (65%) και Πάτρα (80%), ενώ οριακή αύξηση στη Θεσσαλονίκη (19%). «Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Αττική (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%)» ενώ μείωση καταγράφηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%). Τέλος, ως οριακή ορίζεται η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου