Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Να τι φοβούνταν!


Παρά τις προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να γίνει στα «βουβά» και να μην το πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έγινε τελικά «διά ζώσης» το περασμένο Σαββατοκύριακο, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε και επίσημα η σύμπραξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή στο συνέδριο ενός εργοδοτικού μηχανισμού που μόνο κατ' όνομα φέρει τον τίτλο «Σωματείο Τροφίμων» και με νόθες διαδικασίες, χρόνια τώρα, συντηρεί τους συσχετισμούς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία.

Η συμμετοχή του κρίθηκε σε απανωτές ψηφοφορίες, αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος του να πάρει τον λόγο και να υπερασπιστεί τη διαδικασία, να αναλάβει την ευθύνη της εκπροσώπησης. Αυτοί που το έκαναν για λογαριασμό του «σωματείου» ήταν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που συγκροτούσαν το προεδρείο του συνεδρίου. Τελικά, αφού κατάφεραν να το νομιμοποιήσουν, κατέβασαν και κοινό ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία επιστράτευσε κάθε μηχανισμό που διαθέτει για να κρατήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία στο «άρμα» της, να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Το ίδιο το αποτέλεσμα ήρθε να δείξει τι φοβούνταν η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της: Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν 10 έδρες, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 11 έδρες. Και μαζί με το αποτέλεσμα φάνηκε όλη η γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν, αν οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν, να δώσουν γροθιά στον αρνητικό συσχετισμό, κάνοντας στην πάντα τους εργοδότες, τα κόμματα και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους.

 Τα αποτελέσματα του 38ου συνεδρίου της ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου