Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Απαράδεκτο να μην υπάρχει δωρεάν μαζικός διαγνωστικός έλεγχος


Η ραγδαία εξάπλωση και η μαζική ταυτόχρονη νόσηση χιλιάδων ανθρώπων θα δημιουργήσει νέα πίεση στο ήδη τσακισμένο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, επισήμανε ο Γιάννης Γαλανόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκέμβρη, αναφερόμενος στο χθεσινό αριθμό κρουσμάτων. 

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για μέτρα που διεκδικούν όχι μόνο οι υγειονομικοί αλλά οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια να υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας προετοιμάζοντας την είσοδο των ιδιωτών για να αυξήσουν τα κέρδη τους».

Το ΕΣΥ είναι ήδη στα όριά του και ο ιδιωτικός τομέας παραμένει ανέγγιχτος από την κυβέρνηση που αρνείται να επιτάξει τις υποδομές του χωρίς αμοιβή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα κύματα της πανδημίας, οι χειρουργικές επεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για ασθένειες εκτός covid υπερδιπλασσιάστηκαν και μάλιστα με πολύ παχυλές αμοιβές, υπογράμμισε. 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, δεν υπάρχει φαρμακοεπαγρύπνηση και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να παραπέμπει στην «ατομική ευθύνη» εξαγγέλλοντας αντιφατικά μέτρα, μεταφέροντας μάλιστα το κόστος στους εργαζόμενους. 

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος και επιδημιολογική παρακολούθηση και να αφήνεται στον αυτοέλεγχο, το κόστος του οποίου πληρώνουν οι εργαζόμενοι, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου