Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πήχης


«Κανείς στη νεοελληνική ιστορία δεν έκανε περισσότερα για το ΕΣΥ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνθήκες τόσο μεγάλης πίεσης». Αυτήν τη «βαρύγδουπη» δήλωση έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η αλήθεια είναι ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. 

Τα «επιτεύγματα» όμως της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας δεν αποτιμώνται σε μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της ΠΦΥ, σε μόνιμες προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης και άλλες τέτοιες «πολυτέλειες» που διεκδικούν υγειονομικοί, σωματεία και φορείς. 

Αντίθετα, έχει «γράψει ιστορία» στην αξιοποίηση της πανδημίας ως «ευκαιρίας» για να προωθήσει πιο αποφασιστικά τον σχεδιασμό του κεφαλαίου και στην Υγεία. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι του πεταματού το «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα αποτελέσματα άλλωστε από την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που όλοι μαζί υπηρέτησαν και υπηρετούν, μιλάνε από μόνα τους: Συνεχείς περικοπές σε κρατικά κονδύλια και προσωπικό, «κόφτες» όλων των ειδών για τις λαϊκές ανάγκες, ιδιωτικοοικονομική λειτουργία και ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία, άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στους ιδιωτικούς ομίλους, με τον λαό να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Αν κάτι αποδείχτηκε επομένως και στην περίοδο της πανδημίας, είναι το «ασυμβίβαστο» ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τα κέρδη του κεφαλαίου. 

Αυτό το εμπόδιο πρέπει να παραμερίσει ο λαός από τον δρόμο του, βάζοντας ψηλά τον πήχη της απαιτητικότητας και της διεκδίκησης.

 Παλεύοντας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του, δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

1 σχόλιο:

  1. ....Σήμερα 29 Δεκεμβρίου που έχουμε το θλιβερό ρεκόρ των 28.828 κρουσμάτων και συνολικά έχουμε 20.636 νεκρούς, τι να κάνουμε κ. Μητσοτάκη; https://www.imerodromos.gr/otan-o-mitsotakis-apaxione-tis-provlepseis-ton-epistimonon-gia-10-000-kroysmata/........ Οτι και σε ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ που συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια με Αριστερές κυβερνήσεις που συμμετέχουν και ...Κ.Κ. Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου