Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Το ίδιο βιολί


 Ελάχιστες μέρες μετά τις θριαμβολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για την «ιστορική νίκη» του σοσιαλδημοκράτη Γκ. Μπόριτς στις προεδρικές εκλογές στη Χιλή, τους πανηγυρισμούς έσπευσε να «απογειώσει» το «Πριν» (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Με ολοσέλιδο δημοσίευμα χαρακτηρίζει «μεγαλειώδη νίκη του λαού, με ανοιχτό το στοίχημα του αγώνα» την επάνοδο μιας «ανανεωμένης» σοσιαλδημοκρατίας στο πλαίσιο της κυβερνητικής εναλλαγής, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και ότι θα είναι «δημοσιονομικά υπεύθυνη». Μιας «κινηματικής» σοσιαλδημοκρατίας, με βασική αποστολή τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε μέσα από σημαντικές κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Αδυνατώντας ακόμα και το ίδιο να κρύψει τις σχετικές τοποθετήσεις του νέου Προέδρου, όπως και το «αγκάλιασμά» του από τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία, η «κριτική» του «Πριν» είναι ότι το «Ευρύ Μέτωπο» των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μπόριτς... «μοιάζει κατώτερο των περιστάσεων», ενώ επιμένει να μιλά για «μεγάλη λαϊκή νίκη και αναχαίτιση της ακροδεξιάς»! Δηλαδή, συστηματική καλλιέργεια αυταπατών για «μεγαλειώδεις λαϊκές νίκες» από εναλλαγές αστικών κυβερνήσεων και κάλπικων προσδοκιών για «προοδευτικές κυβερνήσεις» στο έδαφος του καπιταλισμού, για κυβερνήσεις της «νέας Αριστεράς» απέναντι στον «νεοφιλελευθερισμό», που με την πίεση των λαϊκών αγώνων μπορούν να... αρθούν στο ύψος των περιστάσεων!

Το έργο βέβαια το έχουμε ξαναδεί από τις ίδιες οπορτουνιστικές δυνάμεις και στη χώρα μας: Με τα «αντιμνημονιακά μέτωπα» που βοήθησαν στην κυβερνητική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, με την «αγωνιστική» στήριξη των παζαριών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα, όπως και του κάλπικου διλήμματος του δημοψηφίσματος το 2015, που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο. Με δυο λόγια, «το βιολί βιολάκι» τους εκεί στο «Πριν».

4 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ σωστά. Το Τροτσκιστικό εξαπτέρυγο της ...πασοκάρας... 32 χρόνια επίσημα. Πριν ήταν σε ρόλο φραξιονιστικής ομάδας μέσα στο ΚΚΕ συγκοινωνούντα δοχεία με την δεξιά οπορτουνιστική ομάδα του ΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ... με μοιρασμένους ρόλους για την ολοκλήρωση της διάλυσης του ΚΚΕ το 1989 1991. Δημιούργημα της θεωρίας των σταδίων που δεν μπορέσαμε να καταργήσουμε μετά το 1968.. Αβανταδόροι του σύριζα το 2012 με τον Χάγιο να φωτογραφίζεται με Τσίπρα Γλέζο και το 2015 στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ να ψηφίζουν ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μαζί με εθνικιστές και φασίστες. Αγκαλιά με τον εγκάθετο των Εφοπλιστών στη ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστή Νταλακογεώργο και τα Κεντρίστικα οπορτουνιστικά Βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Κορυφαία και εμβληματική αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης του ήταν η αξιοποίηση της δικαιοσύνης για να ανατρέψει τη νόμιμη διοίκηση της ΓΣΕΕ επιβάλλοντας ηγεσία που πειθαρχούσε στην πολιτική του. Να θυμίσουμε ακόμη την ψήφιση του άρθρου 4 και την επιβολή εξοντωτικού προστίμου στο Ριζοσπάστη επειδή έδωσε αυξήσεις στους εργαζόμενους και ακόμη τη σκληρή λιτότητα μετά τις εκλογές του 1985.Το ζήτημα για τους κομμουνιστές, τον αριστερό κόσμο και τους εργαζόμενους τίθεται ευθέως: Θα συμβιβαστούμε με μία από τα ίδια (που τώρα θα είναι χειρότερα) ή, με τη δράση και την όλη συμπεριφορά μας, θα συμβάλουμε να μπει η χώρα σε μία νέα πορεία, που σημαίνει απόρριψη της αστικής πολιτικής, ακύρωση της δικομματικής εναλλαγής και ήττα όλων των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν;

    Είναι ένας στόχος που απαιτεί χρόνο μεγάλες προσπάθειες και αγώνες, δεν είναι ζήτημα μιας ψήφου στις εκλογές. Απαιτείται η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος σε ταξική ενωτική βάση και του κινήματος όλων των άλλων κοινωνικών στρωμάτων που υφίσταται την εκμετάλλευση σε συμμαχία και υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης που θα προσανατολίσει τη δράση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου με στόχο νίκες και ανατροπή της εξουσίας του.

    Κεντρική παράμετρος της δράσης των κομμουνιστών πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για κόμμα επαναστατικό στη βάση του μαρξισμού-λενινισμού και στόχο την ανατροπή της αστικής εξουσίας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

    Δεν πρέπει να περιοριστεί το κίνημα στα άμεσα. Η δράση για τα άμεσα εργατικά και λαϊκά προβλήματα, για την βελτίωση της ζωής του λαού είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα. Όμως, θα πρέπει να συνδέσουμε τον αγώνα αυτόν με τα στρατηγικά καθήκοντά μας.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2853-oi-anagkes-tou-politikoy-systimatos-kai-i-anadeiksi-tou-kinal....... Μεγάλα τα ζόρια του Καπιταλισμού που τρέχει να φτιάξει το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα που έχει ανάγκη και αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες. Εμφανίστηκε λοιπόν το ταξικό ναυάγιο ο Μανιαδάκης Αραβανής να μας σερβίρει τις οπορτουνιστικές του παπάτζες που δεν δικαιώθηκαν ποτέ και πουθενά πνίγοντας τους λαούς στο αίμα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. ΚΚΕ υπάρχει έχοντας αποκαταστήσει πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά και απευθύνουμε προσκλητήριο συμπόρευσης σε εργάτες αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες στην κοινωνική συμμαχία με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε την πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου συμμετέχοντας στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης. Επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ΚΚΕ δουλεύουν επαγγελματικά στελέχη με 800 ευρώ το μήνα χωρίς κανένα προνόμιο. Το ότι δεν γινόταν το ίδιο στο παρελθόν... ήταν λάθος... με τραγικά αποτελέσματα διάβρωσης των συνειδήσεων. Με τις θέσεις του ΚΚΕ να έχουν δικαιωθεί απόλυτα το 2012.. αφήνουμε το κεντρίστικο οπορτουνιστικό βαρίδι του Κάουτσκι να Σκούζει όσο θέλει. Ταξική ενότητα και αγώνας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι και τόσο ηλίθιοι οι δεξιοί ρεφορμιστές με τα "ανυπότακτα" αμπέχωνα, που δεν καταλαβαίνουν τις τεράστιες αντιφάσεις, στις οποίες έχουν πέσει:
    Από τη μια, εδώ και πολλά χρόνια μιλάνε συνεχώς και βλέπουν/χαιρετίζουν παντού "ελπιδοφόρες εξεγέρσεις", "ανατροπές", "νίκες" και μάλιστα ..."μεγαλειώδεις"! Αν τους πιστέψει κανείς θα πρέπει να βρισκόμαστε περίπου στις παραμονές της πτώσης των Χειμερινών Ανακτόρων! Με αυτούς επικεφαλής, βέβαια!
    Από την άλλη, οι ίδιοι διαπιστώνοντας τα μεγάλα τους αδιέξοδα και την συνολική αποτυχία τους θέτουν παντού σε κάθε επίπεδο, ζήτημα Γενικής Ανασυγκρότησης. "Ανασυγκρότηση" της νεολαίας, "Ανασυγκρότηση" του εργατικού κινήματος, "Ανασυγκρότηση" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "Ανασυγκρότηση" εδώ ..."Ανασυγκρότηση" εκεί...., λογικό αφού τα έχουν κάνει μούσκεμα μετά από τόσες "μεγαλειώσεις νίκες"!
    Πρόκειται για σούργελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Ο νεοφιλελευθερισμός είναι απολύτως ασυνεπής ως προς τις διακηρύξεις του, ότι τάχα το αόρατο χέρι της αγοράς είναι αυτό που εξισορροπεί τις τιμές και ο ανταγωνισμός τις ρίχνει. Να το πούμε εν τέλει με μία λέξη; Αυτή που ανήκει στην ξύλινη γλώσσα που απεχθάνονται οι χαρτογιακάδες; Αυτό είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ!https://www.kordatos.org/aisxrokerdeia-etaireion-kinitis-tilefonias/...... ΧΑΧΑΧΑ Και ο Εφοπλιστής Μαρινάκης στο Πειραιά ...αντιμονοπωλιακό... αγώνα κάνει ενάντια στο κακό μονοπώλιο της Κόσκο. Στο ίδιο μετερίζι με το Κύριο Λιόση και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. ...ΖΗΤΩ Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου