Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4-5 Δεκέμβρη:

  • Ακρίβεια και Φόροι, γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά: Να πληρώσει το κεφάλαιο, όχι ο λαός! Συγκέντρωση των συνδικάτων στις 16 Δεκέμβρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των έμμεσων φόρων, μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Για τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών και των μονοπωλίων της Ενέργειας, τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από τις ανατιμήσεις και τα νέα χαράτσια. Παρεμβάσεις από σωματεία και φορείς για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος.

  • Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: «Στρατηγικός κόμβος» σε ΝΑΤΟικά σχέδια που βάζουν μπουρλότο στην περιοχή. ΚΚΕ: Να δυναμώσει και να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή. «Καμιά συμμετοχή», το μήνυμα συνδικάτων και φορέων που καταγγέλλουν τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. «Βράζουν» επικίνδυνα η συνοριογραμμή Ουκρανίας - Ρωσίας και η Μαύρη Θάλασσα, όπου συγκεντρώνονται ισχυρές ΝΑΤΟικές δυνάμεις, με «πέρασμα» και την Αλεξανδρούπολη.

  • Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας: Ο καπιταλισμός, που ευθύνεται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να μετατραπεί σε «σωτήρα». Η εισαγωγική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην τηλεδιάσκεψη για την «πράσινη» και ψηφιακή οικονομία

  • 10 -12 Δεκέμβρη Έκτακτη Διεθνής Τηλεδιάσκεψη Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων: Θα γίνει εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας. Οργανώνεται με αμοιβαία ευθύνη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας.

  • Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ: Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας».

  • Σωματεία Πειραιά: Κράτος και εργοδοσία δεν έχουν θέση στο Εργατικό Κέντρο. Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργασίες του 36ου Συνεδρίου του ΕΚ Πειραιά. Παρέμβαση συνδικάτων για να είναι το Συνέδριο πραγματικά των εργατών.

  • Ναυτεργάτες: Απεργία για τη Συλλογική Σύμβαση στις 10 - 11 Δεκέμβρη

  • Παγκόσμια μέρα ΑμεΑ: Μέρα πάλης και αγώνα, όχι αφορμή για μεγάλα λόγια με δήθεν «ευαισθησία».

  • Ιστορία: Ορισμένα συμπεράσματα από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου