Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Δηλώνει ότι θα απαντήσει στις κυρώσεις που επέβαλαν ΗΠΑ και ΕΕ


Η Λευκορωσία δήλωσε ότι θα ανταποδώσει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ εναντίον δεκάδων ατόμων και οντοτήτων στη χώρα, με τον πρόεδρό της να αναφέρει πως η οικονομία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εξωτερική πίεση.

«Έχουμε πει κατ' επανάληψη πως όλα τα μη φιλικά βήματα κατά της Λευκορωσίας θα ακολουθηθούν από κατάλληλα μέτρα απόκρισης. Ο νέος γύρος κυρώσεων δεν είναι εξαίρεση», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε επίσης σε διάλογο με τη Δύση.

«Η οικονομία μας τελεί υπό εξωτερική πίεση σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα και βάθος», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Belta». «Η επιθετική ρητορική επιμένει».

Στο μεταξύ, η κρατική αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας, «Belavia», ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να μειώσει τον στόλο των αεροσκαφών της σχεδόν στο μισό μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ επέβαλε χθες, Πέμπτη, σε συντονισμό με την Ουάσιγκτον, κυρώσεις στην «Belavia», την οποία κατηγορεί ότι μεταφέρει μετανάστες στο πλαίσιο μιας τακτικής αποσταθεροποίησης ευρωπαϊκών κρατών.

Βάσει των κυρώσεων, οι εταιρείες της ΕΕ δεν μπορούν πλέον να ναυλώνουν αεροσκάφη στην εταιρεία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters»)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου