Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο Βίλι Μπραντ υπήρξε πληροφοριοδότης της υπηρεσίας κατασκοπείας των ΗΠΑ


 Ο σοσιαλδημοκράτης, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Βίλι Μπραντ υπήρξε πληροφοριοδότης της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας κατασκοπείας (CIC, Counter Intelligence Corps) επί τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Ο Μπραντ, που υπηρέτησε ως καγκελάριος από το 1969 μέχρι το 1974, παρείχε πληροφορίες στη CIC από το 1948 μέχρι τις 17 Μαρτίου 1952.

Το περιοδικό γράφει ότι ο Μπραντ ενημέρωνε τη CIC για την FDJ, τη νεολαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SED). Υποστηρίζει επίσης ότι έδινε πληροφορίες για τα ναυπηγεία, τα εργοστάσια, το σιδηροδρομικό σύστημα και το τηλεφωνικό δίκτυο του σοβιετικού στρατού.

Σύμφωνα με πηγές, συναντήθηκε με τους συνδέσμους του στη CIC, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν αξιόπιστο, περισσότερες από 200 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια και έφερε την κωδική ονομασία «O-35-VIII».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

  1. Από χαφιές σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη καλημέρα μου ΔΣΕ. Τι παράξενο βλέπεις... Είπαμε ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Το περιοδικό γράφει ότι ο Μπραντ ενημέρωνε τη CIC για την FDJ, τη νεολαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για το κυβερνών Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SED). Υποστηρίζει επίσης ότι έδινε πληροφορίες για τα ναυπηγεία, τα εργοστάσια, το σιδηροδρομικό σύστημα και το τηλεφωνικό δίκτυο του σοβιετικού στρατού.

    Σύμφωνα με πηγές, συναντήθηκε με τους συνδέσμους του στη CIC, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν αξιόπιστο, περισσότερες από 200 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια και έφερε την κωδική ονομασία «O-35-VIII»........ Αφιερωμένο στους Χαφιέδες του Μανιαδάκη και όλους τους μεταβατικούς σταδιολόγους με τις παπάτζες και τις μπούρδες τους. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανάλογες υπηρεσίες (για την ακρίβεια παρακολουθούσε και κατέδιδε τους και τις κομμουνιστές και κομμουνίστριες συμφοιτητές και συμφοιτήτριές του) προσέφερε την ίδια περίπου χρονική περίοδο στην ίδια υπηρεσία και ο μετέπειτα σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, «είδωλο» πασόκων καθώς και πασοκογενών και μη ανοήτων στην Ελλάδα (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχουν και πλατείες ή δρόμοι με το όνομά του)...

    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου