Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Σήμερα στη Νίκαια Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ολα είναι έτοιμα για την πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας Λάρισας, όπου θα συζητηθούν η οργάνωση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, με διεκδικήσεις για να πάρουν ανάσες επιβίωσης.

Η σύσκεψη αποτελεί την κορύφωση μιας πολύμορφης δραστηριότητας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και στον ΕΛΓΑ και άλλες πρωτοβουλίες που οργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας βρέθηκαν τα αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση, τη μη περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Οι πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες αυτής της περιόδου είναι απάντηση στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί «πρωτοφανούς στήριξης του πρωτογενούς τομέα», στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία. Αφήνουν παρακαταθήκη στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Άλλωστε, η νέα ΚΑΠ, με το «στρατηγικό σχέδιο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρόκειται να εντείνει την καταλήστευση του μόχθου τους από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, μέσω του ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής από όλους αυτούς. Αυτόν τον στόχο υπηρετούν και διάφορα εργαλεία, όπως η «συμβολαιακή γεωργία», οι «ομάδες παραγωγών», οι διεπαγγελματικές ενώσεις, που αποτελούν βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ.

1 σχόλιο:

  1. Συντονισμένες κινητοποιήσεις και με μπλόκα σε όλη τη χώρα το Γενάρη

    https://www.902.gr/eidisi/agrotes/280910/syntonismenes-kinitopoiiseis-kai-me-mploka-se-oli-ti-hora-genari-videofoto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου