Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Πολύ μεταδοτική» η παραλλαγή «Όμικρον»


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η παραλλαγή «Όμικρον» είναι πολύ μεταδοτική, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν.

«Πόσο πρέπει να ανησυχούμε; Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και προσεκτικοί, να μην πανικοβαλλόμαστε, γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από πριν από ένα χρόνο», δήλωσε η Σουαμινάθαν στο συνέδριο Reuters Next. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος, δεδομένης της ανάπτυξης εμβολίων από την αρχή της πανδημίας.

Σημείωσε ότι η «Όμικρον» τείνει να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή, ξεπερνώντας την παραλλαγή «Δέλτα», η οποία ευθύνεται για το 99% των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο, «αλλά δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί».

Στα 6.201 κρούσματα ανέρχονται τα σημερινά κρούσματα όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ από τα οποία τα 12 είναι «εισαγόμενα». Με αυτά, ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 957.552.

Σημειώνεται πως στις ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 694 διασωληνωμένοι ασθενείς (έναντι 704 χθες), ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών, από την αρχή της πανδημίας, ανέρχεται στις 18.427.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου