Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Καλή θητεία με το κεφάλι ψηλά! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!»

Καλή θητεία με το κεφάλι ψηλά!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!

Απευθυνόμαστε σε εσάς, στους νέους στρατευμένους που υπηρετείτε τη θητεία σας.

Μέσα στα στρατόπεδα όπως και έξω από αυτά, συναντάτε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες! Όμως έχετε και δικαιώματα! Παλέψτε γι’ αυτά!

  • Για να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία, να διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ, να σταματήσει το στοίβαγμα σε θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους, να καθαρίζονται επαρκώς τα μαγειρεία και οι τουαλέτες και να γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις.
  • Για να χορηγούνται δωρεάν τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την προστασία από τον κορονοϊό για όλη τη διάρκεια της θητείας. Για να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η προσωποποιημένη ενημέρωση όλων των στρατευμένων σχετικά με τα εμβόλια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού, να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό, υλικά και μέσα των ΣΤ.ΕΠ. Για να εξασφαλιστεί με υπηρεσιακά μέσα ή με δωρεάν μεταφορά η μετάβασή τους για τον εμβολιασμό.
  • Για να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους και να σταματήσει η κοροϊδία των 8 ευρώ το μήνα.
  • Για να καταργηθεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες, μέτρο που αυξάνει παραπέρα το οικονομικό βάρος που ήδη χρυσοπληρώνουν οι οικογένειές σας.

Σκεφτείτε! Την ίδια ώρα που ο μισθός σας δε φτάνει ούτε για ένα μπουκάλι νερό τη μέρα, με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν ως τώρα, που η ακρίβεια “τσακίζει κόκαλα”, το κράτος θα δώσει για το 2022, μόλις 128 εκατομμύρια ευρώ για την ξεχαρβαλωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κ και 139 εκατομ. ευρώ λιγότερα για την υγεία συνολικά.

Κι όμως το κράτος:

  • Δίνει για το 2022, 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που διεκπεραιώθηκε ποτέ μέσω της Ελλάδας, την “Atlantic Resolve 2022”, με χιλιάδες προσωπικό και στρατιωτικά μέσα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που αναπτύσσονται από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς την Ανατολική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
  • Υπογράφει Συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ, που μόνο αμυντικές δεν είναι, μπλέκουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους και εξυπηρετούν τα επεκτατικά επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων. Γι’ αυτό το λόγο μετατρέπουν τα στρατόπεδα και συνολικά τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμων απέναντι σε άλλους λαούς της περιοχής και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.
  • Στέλνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πολεμικό υλικό στο εξωτερικό (Σαουδική Αραβία, Σαχέλ κ.α.), σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και στρατιωτικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
  • Προχωρά σε Συμφωνίες που εγκλωβίζουν μέσα στην Ελλάδα χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Οι νέοι στρατευμένοι έχετε δικαιώματα και δύναμη να τα κατακτήσετε!

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι όσες κυβερνήσεις κι αν έχουν περάσει, συνεχίζοντας η μία από εκεί που το άφηνε η προηγούμενη, πρόσθεταν νέα εμπόδια στη στρατιωτική θητεία. Οι κατακτήσεις που υπάρχουν μέσα σε στρατόπεδα και βελτιώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τις συνθήκες διαβίωσής σας, ήταν επειδή διεκδικήσατε τις ανάγκες που έχετε. Καμία παροχή δε δόθηκε απλόχερα!

Αυτό απέδειξε με τη στάση του ο καταδρομέας που συμμετείχε -όπως είχε κάθε δικαίωμα- στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, μαζί με άλλους συναδέλφους του, όπως αντίστοιχα έγινε στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Τιμωρήθηκε άδικα για τη στάση του, απόφαση που τελικά πάρθηκε πίσω μετά το κύμα αλληλεγγύης που απλώθηκε σε στρατόπεδα -και έξω από αυτά- σε όλη την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αυτό που ενοχλεί τις κυβερνήσεις και ταυτόχρονα είναι και η μεγαλύτερη τιμή για τους στρατευμένους, είναι να συντάσσονται μαζί με τον λαό και τους αγώνες του.

Γιατί, τελικά, μόνο με την αλληλεγγύη, με τη διεκδίκηση και με το κεφάλι ψηλά, θα γίνουν πράξη τα όνειρα που έχουν για τη ζωή οι στρατευμένοι, όπως και όλοι οι νέοι και οι νέες της χώρας μας.

Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου