Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Το σύστημα υγείας πιέζεται από την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση


Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία οφείλεται στις ανεπάρκειες και στις ελλείψεις, 120 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο «Real FM» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογίοπουλο.

Υπογράμμισε ότι οι υγειονομικοί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό έχει θέσει το θέμα του υψηλότερου κινδύνου για τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους πριν προκύψει η επιστημονική μελέτη που συζητείται τις τελευταίες μέρες. Ανέφερε πως όλοι το ξέρουν και τονίζονταν στις κινητοποιήσεις και στην αρθρογραφία, φαίνεται πως ο μόνος που δεν τα γνώριζε ήταν ο πρωθυπουργός που άλλα έλεγε στη Βουλή.  

Είναι επίκαιρο το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, σημείωσε και τόνισε, ότι στο «Αττικόν» σε κάθε εφημερία υπάρχουν δεκάδες ράντζα με ασθενείς που νοσηλεύονται σε τραγικές συνθήκες στο διάδρομο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου