Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Προειδοποιεί με «στρατιωτική απάντηση» αν δεν σταματήσει η «απειλητική πολιτική της Δύσης»


Σε μία ακόμη προειδοποίηση προς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι η Ρωσία «θα απαντήσει» στη συγκέντρωση δυνάμεων και στις συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορά της, προχώρησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος,

«Στην περίπτωση που θα διατηρηθεί η σαφώς επιθετική γραμμή των Δυτικών μας φίλων, θα λάβουμε τα προσήκοντα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα αντιποίνων, θα αντιδράσουμε με σθεναρό τρόπο στις μη φιλικές ενέργειες... Έχουμε το απόλυτο δικαίωμα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος σε στελέχη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η ενίσχυση της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, καθώς και η οργάνωση μεγάλων διαστάσεων στρατιωτικών ασκήσεων στα ρωσικά σύνορα συνιστούν πηγή σοβαρής ανησυχίας», είπε ο Πούτιν, σε μία αναφορά που αγγίζει άμεσα και την Ελλάδα, η οποία έχει μετατραπεί σε κύρια πύλη εισόδου των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων που κατευθύνονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν επανέλαβε, στο πλαίσιο των απαιτήσεων που διατυπώνει κατά το τελευταίο διάστημα, την ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία υπογράφοντας συμφωνίες που θα απαγορεύουν κάθε μελλοντική διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ωστόσο, ο Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες που υπογράφουν όταν τις βολεύει ή παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, ενώ ζητούν από τους άλλους να το σεβασθούν. «Φτάνει με τα τεχνάσματα», είπε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

 

2 σχόλια:

  1. ...Ωστόσο, ο Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες που υπογράφουν όταν τις βολεύει ή παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, ενώ ζητούν από τους άλλους να το σεβασθούν. «Φτάνει με τα τεχνάσματα», είπε...... Είπε ο Γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Οι Δυτικοί καπιταλιστές βοήθησαν την αστική τάξη της Ρωσίας και όλης της ΕΣΣΔ να ανατρέψουν τον Σοσιαλισμό την περίοδο 1956 1991 όταν φόραγε οπορτουνιστική προβιά. Τώρα είναι η ώρα των σφοδρών Ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για μεγαλύτερο μερίδιο απο την λεία βουτηγμένη στο αίμα των λαών. Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι όσοι είναι στην ηγεσία της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων την περίοδο της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης 1956 1991 ........https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9533994«Η εμφάνιση του διηπειρωτικού πυραύλου έκανε παρελθόν το σχετικό στρατηγικό άτρωτο των ΗΠΑ. Αλλαξε ο στρατηγικός συσχετισμός δύναμης, προς όφελος του σοσιαλιστικού στρατοπέδου» (Α. Γκρομίκο - Μπ. Πονομαριόφ στο: «Η ιστορία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ»). Οι εξελίξεις διέψευσαν με τραγικότητα αυτές τις εκτιμήσεις (στη φωτογραφία συγκρότημα πυραύλων «S300»)
    Το Κόμμα μας μελετά την Ιστορία, τόσο τη δική του, όσο και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ξεκινά από την αφετηρία πως οι κομμουνιστές, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, πρέπει με κριτική ματιά να μελετήσουν την Ιστορία (και αυτή των διεθνών σχέσεων του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους), για να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα από αυτά, που βέβαια δεν ήταν κάποια λάθη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ, αλλά θεωρητικά λάθη ή λάθη στις εκτιμήσεις του ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης, που στη συνέχεια επηρέασαν και την εξωτερική πολιτική της ΕΣΣΔ.

    «Ειρηνική συνύπαρξη» και διαίρεση των αστικών δυνάμεων

    Το ΚΚΕ, μετά από μελέτη της Ιστορίας της ΕΣΣΔ, έχει εκτιμήσει πως «η γραμμή της "ειρηνικής συνύπαρξης", όπως αναπτύχθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, ως ένα βαθμό στο 19ο (Οκτώβρης 1952) και κυρίως στο 20ό Συνέδριο του KKΣE (1956), αναγνώριζε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα για τις ΗΠΑ και την Αγγλία, για ορισμένα τμήματα της αστικής τάξης και των αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων στα δυτικοευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη, όχι όμως ως σύμφυτο στοιχείο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού. Eτσι επέτρεψε την καλλιέργεια ουτοπικών αντιλήψεων ότι είναι δυνατόν ο ιμπεριαλισμός να αποδεχθεί μακροπρόθεσμα τη συμβίωση με δυνάμεις που έσπασαν την παγκόσμια κυριαρχία του»1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου