Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

«Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά» - Συνεχίζονται οι προβολές


Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά».

«Πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ είναι οι πράξεις και τα λόγια των συντρόφων μας που εξορίστηκαν στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνέχεια της δημιουργίας οπτικοακουστικών παραγωγών του προηγούμενου διαστήματος, όπως της παραγωγής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, του ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος μας» για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, της παραγωγής για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, αλλά και του ντοκιμαντέρ για την Γυάρο ως τόπο εξορίας, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου ντοκιμαντέρ, με τίτλο ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», για το κολαστήριο της Μακρονήσου.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δίνουν τη φωνή τους και αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί και οι οποίες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δημίων, αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών.

Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Δεκέμβρη θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 52 και Γρ. Λαμπράκη).

 

Την Τρίτη 21 Δεκέμβρη, στον κινηματογράφο «Studio Art Cinema» στην πλατεία Αμερικής, στις 8 μ.μ., καλούν οι ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού και Εμπορίου - Υπηρεσιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου