Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγέλλει τις νέες απολύσεις στην NN

 

Τα τελευταία χρόνια η "Black Friday" για τους εργαζόμενους στην NN τείνει να γίνει "θεσμός". Όχι όμως για μειώσεις τιμών, αλλά για μειώσεις προσωπικού, αφού σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή η εταιρεία προχωρά σε νέες απολύσεις. Έτσι έπραξε και φέτος, τηρώντας τη σχετική …παράδοση.

Κι αν κάποιος θα θεωρούσε οξύμωρο μια επιχείρηση να προχωρά σε περικοπές, την ώρα που ανακοινώνει αυξημένα κέρδη κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 15,6 εκατομμύρια, ή που μετά την εξαγορά της "Metlife" είναι πια η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής στη χώρα, θα έπεφτε έξω», σημειώνει η ΕΑΣΚ, προσθέτοντας πως «τίποτα το οξύμωρο. Όπως τίποτα το οξύμωρο δεν υπάρχει στη βράβευση ενός τέτοιου εργοδότη ως δήθεν "κορυφαίου" για το "υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας" από αντίστοιχο πολυεθνικό οργανισμό "πιστοποιήσεων"….

Γιατί χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι τόσο στην ΝΝ όσο και στις υπόλοιπες ασφαλιστικές διαπιστώνουμε πως η αυξανόμενη κερδοφορία του κεφαλαίου στον κλάδο, όχι απλά δεν φέρνει οποιαδήποτε "εξασφάλιση" και βελτίωση για τους εργαζόμενους, αλλά πατάει πάνω στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας.

Την πρακτική αυτή όμως μπορεί και την υλοποιεί η ΝΝ ανενόχλητη, επειδή έχει και κάποιους που τη διευκολύνουν. Αναφερόμαστε φυσικά στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, που από την πρώτη χρονιά που άρχισε αυτή η τακτική των φθινοπωρινών απολύσεων το 2017, έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να μην κουνηθεί φύλλο, να μην ακουστεί τίποτα και τα κύματα απολύσεων να περνούν σαν "παραιτήσεις".

Γυρνάμε την πλάτη σε τέτοιους "συνδικαλιστές". 

Με συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις στην εταιρεία και στον κλάδο βάζουμε φρένο σε κάθε σχέδιο απολύσεων και περικοπών, οργανώνουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας!  

Στις εκλογές του ΣΥΑΕ ανατρέπουμε τους συσχετισμούς! 

Ψηφίζουμε - στηρίζουμε την "Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου