Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Έτσι γίνονται οι εκλογές σε εργοδοτικά σωματεία

Εκλογές με εργοδοτικές πιέσεις και στοίβαγμα στα εταιρικά βανάκια

Ούτε τις συνθήκες της πανδημίας δεν υπολογίζουν η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και οι «εκλεκτοί» της συνδικαλιστές στο επιχειρησιακό σωματείο, στην προσπάθειά τους να φέρουν σωρηδόν τους εργαζόμενους στην κάλπη. Εκτός από τις γνωστές πιέσεις και τους εκβιασμούς που δίνουν και παίρνουν κατά τις αρχαιρεσίες του σωματείου, τις προηγούμενες μέρες επιστρατεύτηκαν και τα βανάκια της εταιρείας που «φορτώνουν» και «ξεφορτώνουν» εργαζόμενους, για να τους μεταφέρουν μαζικά στα σημεία που έχουν στηθεί οι κάλπες.

«Μεγάλος όμιλος σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν τα "πρόβατα" για να ψηφίσουν στο επιχειρησιακό σωματείο τους εκλεκτούς συνδικαλιστές του», κατήγγειλε προχτές ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανάρτησή του στο twitter. Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του ο Σύλλογος, το βανάκι που καταφτάνει φαίνεται να αποβιβάζει όχι δύο και τρεις, αλλά έξι εργαζόμενους (!). «Σαν τις σαρδέλες σε εταιρικά βανάκια, με εκβιασμούς και απειλές, αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων...», σχολιάζει ο Σύλλογος.

«Αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο δημοκρατικό, που οι εργαζόμενοι με τη δική τους θέληση θα συμμετέχουν σε αυτό, θα παίρνουν μέρος στις διαδικασίες του» και όχι σωματείο στο οποίο «θα επιλέγουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων και των τμημάτων τη συμμετοχή των εργαζομένων», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο επιχειρησιακό Σωματείο.

Μεταφέρει τις καταγγελίες που έχει δεχθεί τις τελευταίες μέρες από εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο, οι οποίοι δέχθηκαν «αφόρητη πίεση από τα στελέχη των καταστημάτων (περιφερειάρχες, διευθυντές) για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν, γιατί ψηφίζουν και ποιον θα ψηφίσουν».

«Φτάσαμε σε καταστάσεις που εργαζόμενοι έρχονταν να ψηφίσουν για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες, έχοντας ψηφίσει πριν σε διαφορετική περιοχή», τονίζει η ΔΑΣ. Σχολιάζει επίσης τις «τραγελαφικές αλλά επικίνδυνες εικόνες» που αποτυπώνουν εργαζόμενους να «στοιβάζονται σε εταιρικά βανάκια μεταφοράς εμπορευμάτων και όχι ανθρώπων», επισημαίνοντας πως «για αυτούς είμαστε "εμπόρευμα προς αποστολή" για να έρθουμε να ψηφίσουμε».

«Ολα αυτά συνάδελφοι να γίνουν κριτήριο ψήφου για τις επόμενες μέρες, αλλά κυρίως κριτήριο αγώνα! Να πετάξετε στα σκουπίδια τα ψηφοδέλτια των εργοδοτικών συνδικαλιστών που σας πηγαίνουν αγκαζέ ως την κάλπη, που δεν σας σέβονται, που σας αξιοποιούν μόνο για να ρίξετε έναν φάκελο - ψήφο», υπογραμμίζει η ΔΑΣ. Απευθυνόμενη σε όλους τους εργαζόμενους, τους καλεί να στηρίξουν τις δυνάμεις της «για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων μέσα στο σωματείο και την επιχείρηση».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου