Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Δεν είναι το μικρότερο κακό, είναι το πλυντήριο του κεφαλαίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 από τα άρθρα του εκτρώματος Χατζηδάκη
.

Από το νομοσχέδιο που δόθηκε μάχη να καταδικαστεί στο σύνολό του από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το μισό! Εκεί που ο Χατζηδάκης τα είχε βρει σκούρα και φαινόταν να μην πείθει ούτε τους... ταξιδιώτες ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με "πολλά θετικά και κάποια δύσκολα σημεία", εκεί που η φράση "νομοσχέδιο-έκτρωμα" είχε μπει στα χείλη χιλιάδων εργαζομένων και νέων, πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ την πάσα για να εμφανίζεται, δήθεν, δικαιωμένος.

Αλλά αυτό είναι, ίσως, το λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς αυτό το νομοσχέδιο ο λαός το απέρριψε μαζικά και αυτό δεν αλλάζει, όσα άρθρα και αν ψηφίσουν αυτοί που έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο από την έλειψη κυβερνητικής καρέκλας.

Ψήφισαν λέει άρθρα που "στην πλειοψηφία τους αφορούν οδηγίες της ΕΕ". Άρα, κατά τη λογική τους, πρέπει οπωσδήποτε να υπερψηφιστούν... Μιλάμε για ευρωενωσιακό φονταμενταλισμό! Τόσο πολύ τους άρεσε που ο Σόιμπλε και η Μέρκελ τους έλεγαν "καλά παιδιά".

Ψήφισαν λέει την ψηφιακή κάρτα, "αφού χρόνια υπάρχει και είναι και αίτημα της ΓΣΕΕ"... Να πηγαίνουν αυτοί στην τουαλέττα και να χτυπάνε κάρτα. Να πηγαίνουν αυτοί να δουλεύουν και αύριο-μεθαύριο ο "ανενεργός χρόνος εργασίας" να μην προσμετράται στον χρόνο που θα πληρώνονται, όπως προβλέπει μια άλλη οδηγία της ΕΕ που δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί πλήρως στο ελληνικό δίκαιο. Εκεί οδηγούν τα σύνδρομα υπεράσπισης του "καλού" καπιταλισμού. 

Αλλά και σε αυτά που δεν ψήφισαν, έκαναν σαφές ότι διαφωνούν μόνο στις λεπτομέρειες. Έλιωσαν τα πόδια τους οι τίμιοι συνδικαλιστές εργαζόμενοι για να βρεθούν σε 100δες χώρους δουλειάς, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι σύγχρονη σκλαβιά, για να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να λέει ότι η διευθέτηση είναι μοχλός ανάπτυξης, αν την εφαρμόσει η "προοδευτική κυβέρνηση μαζί με τους εργαζόμενους".

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε απλά πλάτη στην κυβέρνηση και τους καπιταλιστές. Δεν επιβεβαιώθηκε απλά ότι είναι μια εκφυλισμένη και προδοτική δύναμη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς. Διατράνωσε ότι θέλει να υπηρετήσει ξανά τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης από κυβερνητικές θέσεις και ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Κάθε του παρέμβαση ήταν ένα "φτύσιμο" στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας, ένα "γλείψιμο" στους ιμπεριαλιστές και τις "βέλτιστες" πρακτικές τους.

 Οδηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου