Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Απαράδεκτη η κυβερνητική απόφαση για τους μεταπτυχιακούς της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας


Η απόφαση της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά αυξάνει τις ώρες της -ούτως ή άλλως- απλήρωτης πρακτικής άσκησης, προκειμένου οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είναι απαράδεκτη.

Με την απόφαση αυτή:

-Ανατρέπεται ακόμα περισσότερο ο προγραμματισμός της ζωής των φοιτητών.

-Τίθενται νέα εμπόδια στην αναζήτηση δομών πρακτικής άσκησης, λόγω και του covid-19.

-Καθυστερεί η ένταξή τους στους πίνακες του Υπ. Παιδείας, αποκλείοντάς τους από τη δυνατότητα για εργασία στην εκπαίδευση για τα επόμενα δυο χρόνια!

Η κυβέρνηση να ακούσει τις έντονες διαμαρτυρίες των μεταπτυχιακών φοιτητών και να πάρει πίσω την απόφαση αυτή εδώ και τώρα.»

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

Η αιφνίδια αναστάτωση προέκυψε για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», που υλοποιείται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για το θέμα της πρακτικής τους άσκησης.

Συγκεκριμένα, φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα, φοιτούν στο τελευταίο εξάμηνο και πρόκειται τώρα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, ενημερώθηκαν ότι από 200 ώρες πρακτικής που προβλέπονταν στον οδηγό σπουδών τους όταν μπήκαν στο πρόγραμμα, αυτές αυξάνονται σε 500, με πρόσφατη υπουργική απόφαση που εξειδικεύει αντίστοιχη παλαιότερη για τα κριτήρια συνάφειας και αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων στην Ειδική Αγωγή.

Οι φοιτητές που με σχετική επιστολή τους διαμαρτύρονται στον υφυπουργό Παιδείας για το θέμα, ζητούν να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για τους ήδη φοιτούντες. Λένε ότι οι 500 ώρες πρακτικής είναι αδύνατο να καλυφθούν εντός ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου, επιπλέον και καθώς η διά ζώσης ενδέχεται να υποστεί διακοπές λόγω της πανδημίας, γι' αυτό ζητούν να υπάρξει μέριμνα ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με τους όρους που ίσχυαν όταν τις ξεκίνησαν.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. ΕΓ ΤΟΥ ΜΑΣ
    Να παρθεί πίσω η κυβερνητική απόφαση που στρέφεται ενάντια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/268820/na-parthei-piso-i-kyvernitiki-apofasi-poy-strefetai-enantia-stoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου