Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Η κυβέρνηση ενισχύει τα σύνορα, για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, που προκαλεί η δική της πολιτική


«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τη σημερινή επίσκεψή τους στον Έβρο, στο πλαίσιο των επικοινωνιακών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Η επίσκεψη εντάσσεται στη σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα προσφυγικών ροών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενδιαφέρον ωστόσο πλήρως υποκριτικό αν σκεφτεί κανείς ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν βάλει πλάτη στο ξερίζωμα του Αφγανικού και άλλων λαών, υποστηρίζοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις και δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόπειρα παραβίασής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον Εβρο, σημειώνοντας ότι «Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και ταυτόχρονα δημιουργεί και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών».

Πρόσθεσε ότι «εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις, ωστόσο ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις», εκφράζοντας για άλλη μία φορά, την προσήλωση της κυβέρνησης στην ευρωενωσιακή πολιτική για τους πρόσφυγες, μια πολιτική που προκαλεί κύματα ξεριζωμένων αλλά και εγκλωβισμό χιλιάδων στη χώρα μας, σε κέντρα – φυλακές.

Για «άριστη και αναβαθμισμένη λειτουργία των συστημάτων φύλαξης των συνόρων, με την ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας» έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας. Στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής των προσφύγων/μεταναστών, εντάσσονται και οι ενισχυμένες περιπολίες αστυνομίας και στρατού, στην περιοχή του Εβρου, που εφαρμόζονται εδώ και μεες. 

Το θέμα του προσφυγικού σε σχέση με το Αφγανιστάν, πρόκειται να συζητήσουν το απόγευμα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία Κ. Μητσοτάκης και Τ. Ερντογάν. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου