Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Ξαναχαρίζουν τη φύλαξη του νοσοκομείου σε εργολάβους


Η πείρα από τους εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη και πικρή: Πενιχροί μισθοί και απληρωσιά την ώρα που οι εταιρίες έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ, παραβίαση τη εργατικής νομοθεσίας, ανύπαρκτες άδειες, μηνιαίες ή ακόμα και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας. Όποιος “τολμάει να σηκώσει κεφάλι, τον αλλάζουν πόστο, του κάνουν αλλεπάλληλες αναφορές, τον ωθούν στην παραίτηση.

Γίνεται φανερό ότι:

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων η οποία οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Αυτό είναι το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν. Και έρχονται και χειρότερα.

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της πολιτικής της απληρωσιάς και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων (να θυμηθούμε το συνεχές δούλεμα προς τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, η προηγούμενη Διοίκηση όλο έδιωχνε τον εργολάβο και αυτός όλο και θησαύριζε)

Απάντηση στην ασυδοσία κυβέρνησης-Διοίκησης- εργολάβων  μπορεί να δώσει ο ενωμένος αγώνας

Το σωματείο εργαζομένων θα ξεκινήσει πολλαπλές δράσεις (απεργία, κινητποιήσεις, συλλογή υπογραφών, παρεμβάσεις στη Διοίκηση) για να μείνουν οι συμβασιούχοι φύλακες στη δουλειά.

Έξω οι εργολάβοι-Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων.

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου