Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

«Μαντρόσκυλα» του συστήματος οι φασιστικές ομάδες για να τρομοκρατούν τον λαό που αγωνίζεται


Τον αντικομμουνισμό και τη θεωρία των «δύο άκρων» κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 9.43» το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτώβρη, ερωτηθείσα για την εμετική παρέμβαση του Μπογδάνου χτες στη Βουλή.

Επισήμανε ότι αυτή η ρητορική εκδηλώνεται πάνω σε γόνιμο έδαφος, καλλιεργείται και οξύνεται από την απαράδεκτη λογική των ίσων αποστάσεων που πήρε η κυβέρνηση με αφορμή τα γεγονότα στη Σταυρούπολη. Υπενθύμισε πως διάφορα στελέχη της κυβέρνησης προσπάθησαν να εξισώσουν το ματωμένο χέρι του φασίστα με τους φοιτητές και τον λαό που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα. Σημείωσε, πως η θεωρία των «δύο άκρων» που προβάλλεται τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί να εξισώσει τον φασισμό με τον ναζισμό, να ταυτίσει τον θύτη με το θύμα.

Υπενθύμισε πως εδώ και ένα χρόνο, από τότε που βγήκε η καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ έλεγε πως ο λαός πρέπει να επαγρυπνά, γιατί η φασιστική σκοταδιστική θεωρία είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που την κινητοποιεί όταν την έχει ανάγκη για να στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να εμποδίζει τον κόσμο να οργανώνεται και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά του. 

Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης όπου έδρασαν οι φασιστικές ομάδες, το περασμένο διάστημα υπήρχαν αγωνιστικές διεργασίες των μαθητών, πρωτοστάτησαν στους αγώνες για να ανοίξουν τα σχολεία με καλύτερους όρους για την εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και αλλού βούλιαξε από κόσμο, από νέους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το ΚΚΕ, επιλέγοντας να μη συμβιβαστούν με τα μειωμένα δικαιώματα αλλά να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.  

....

Να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, σχετικά με τις επιθέσεις φασιστοειδών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ιδιαίτερα προς τις Εισαγγελίες Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας λέει πως υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα περιστατικά, ωστόσο μπορεί να γίνει «δικονομική παρέμβαση προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου