Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Εργαζόμενοι, φοιτητές και φορείς τιμούν την επέτειο


Τη συμμετοχή τους στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία προετοιμάζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Για την αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, ήδη φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν ραντεβού με συγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Πρόκειται για τους Συλλόγους Παντείου, Ιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Τοπογράφων, ΝΦΕΕΜΠ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Μηχανικών ΠαΔΑ. «Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν... Η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό, φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό, θα ακουστεί από χιλιάδες φοιτητές έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία!», δηλώνουν.

Εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος δίνουν επίσης ραντεβού στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια για την αντιιμπεριαλιστική πορεία. Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση καλούν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ.

Καταθέσεις στεφάνων στο Πολυτεχνείο

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 16 Νοέμβρη. Τόπος συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) στις 4.30 το απόγευμα. Σε κατάθεση στεφάνων στο παραπάνω ραντεβού καλεί επίσης η ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού τον τριήμερο εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αντηχήσει πλατιά το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 15/11, εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με την ΕΔΥΕΘ στις 6 μ.μ. στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Την Τρίτη 16/11, μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

Την Τετάρτη 17/11, στις 12 μ. τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στις 6 μ.μ. μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Στην Πάτρα

Στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, όπου συμμετείχαν η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων, Εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγωνιστικού εορτασμού, προγραμματίζεται τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής, την Τρίτη 16 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., κατάθεση στεφάνων στο Παράρτημα και την παλιά Ασφάλεια και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ., συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς το μνημείο Τεμπονέρα.

Σε άλλες πόλεις

Μαζικοί φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές ακόμα πόλεις.

Αμαλιάδα, Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.

Αμφισσα, πλατεία Λαού, 6 μ.μ.

Βόλος, πλατεία Ελευθερίας, 6.30 μ.μ.

Γιάννενα, μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου, 6 μ.μ.

Ζάκυνθος, κτίριο του παλιού Εργατικού Κέντρου, 7.30 μ.μ.

Καβάλα, πλατεία Καπνεργάτη, 5.30 μ.μ.

Καλαμάτα, πλατεία 23ης Μαρτίου, 6 μ.μ.

Καρδίτσα, κεντρική πλατεία, 6 μ.μ.

Κατερίνη, Σιντριβάνι - Πλατάνι, 7 μ.μ.

Κεφαλονιά, κεντρική πλατεία Αργοστολίου, 6 μ.μ.

Κοζάνη, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Κομοτηνή, Πάρκο Περιφέρειας, 5.30 μ.μ.

Μυτιλήνη, πλατεία Σαπφούς, 6.30 μ.μ.

Πύργος, έξω από το 1ο Γυμνάσιο, 6.30 μ.μ.

Τρίκαλα, κεντρική πλατεία, 5 μ.μ.

Σάμος, πλατεία Καρλοβάσου, 6 μ.μ.

 

1 σχόλιο:

  1. https://prin.gr/2021/11/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%cf%81-%ce%bd%ce%ba%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-15-11-6-30-%ce%bc-%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85/ Να φύγει η κακιά ...δεξιά φωνάζουν οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ Και ποιός να έρθει ρε παιδιά.... Μα ο σύριζα που προσπαθούν να ξεπλύνουν απο τα εγκλήματα του. Αλλάξτε πλευρό πιαστήκατε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου