Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοφανείς διαγραφές συνδικαλιστών από την πλειοψηφία του ΔΣ επειδή ασκούν κριτική!


Συνδικαλιστές και σωματεία στον χώρο του Πολιτισμού καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάλεσε σε πειθαρχικό και προχώρησε σε διαγραφές μελών του σωματείου και εκλεγμένων συνδικαλιστών! Η αιτιολογία τους είναι ότι δρουν ενάντια στο σωματείο, επειδή διαφωνούν με τη διοίκηση, έχουν άλλη ιδεολογία και ασκούν κριτική!

Χαρακτηριστικά, η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, μελετώντας πολύ προσεκτικά όλα τα δημοσιεύματα, τις κινήσεις, κάθε στοιχείο που είχε στη διάθεσή του και την εν γένει στάση των μελών, βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να διαγράψει οριστικά τα μέλη (….), ευχόμενο αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που χρειάζεται να αντιμετωπίσει τέτοιες επικίνδυνα συκοφαντικές, αναξιοπρεπείς, λυπηρές και απαράδεκτες καταστάσεις».

Το επεισόδιο αυτό είναι το αποκορύφωμα  μιας πραγματικής παρωδίας που θυμίζει άλλες εποχές.

Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές και σωματεία, «η λογική "όποιος διαφωνεί", όποιος σηκώνει κεφάλι "διαγράφεται", δείχνει μια διοίκηση που είναι απέναντι από τους εργαζόμενους, που θέλει να επιβάλει τη σιγή νεκροταφείου σε σετ και γυρίσματα. Καλούμε σωματεία και συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιου είδους απροκάλυπτες μεθοδεύσεις. Να παρθούν τώρα πίσω οι διαγραφές των τριών συνδικαλιστών της ΕΤΕΚΤ».

Η καταγγελία-κάλεσμα αυτή τη στιγμή συζητιέται σε σωματεία και φορείς, ενώ οι τρεις συνδικαλιστές μέλη της ΕΤΕΚΤ έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για σύγκληση ΔΣ και γενικής συνέλευσης με θέμα την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης, όπως δικαιούνται με βάση το καταστατικό του σωματείου.

Τις αντεργατικές αυτές μεθοδεύσεις καταγγέλλουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου