Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Μιλά για «επικοινωνιακή προκάλυψη» και προβλέπει «μεγάλης κλίμακας προκλητικές ενέργειες» από τους ΝΑΤΟικούς


Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

«Επικοινωνιακή προκάλυψη» για την προετοιμασία «μεγάλης κλίμακας προκλητικών ενεργειών» χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τους αλλεπάλληλους ισχυρισμούς αξιωματούχων, αλλά και ΜΜΕ των ΗΠΑ, χωρών της ΕΕ και της Ουκρανίας περί επικείμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις σχεδόν καθημερινές σχετικές αναφορές, χθες ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας έτσι την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και αξιωματούχοι άρχισαν ακόμη πιο δραστήρια να αναπαράγουν τις εικασίες περί της επικείμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως το θέτουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στόχος αυτής της εκστρατείας είναι η δημιουργία μιας επικοινωνιακής προκάλυψης για την προετοιμασία των δικών τους μεγάλης κλίμακας προκλητικών ενεργειών, μεταξύ αυτών και στρατιωτικών, που μπορεί να έχουν τις τραγικότερες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα κάλεσε «τις δυτικές χώρες να σταματήσουν την επιθετική αντιρωσική επικοινωνιακή εκστρατεία, να σταματήσουν να συνεισφέρουν στη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, σύροντάς την στο ΝΑΤΟ και αντ' αυτού να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους στο να παρακινήσουν το καθεστώς του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και τις άλλες διεθνείς υποχρεώσεις του».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου