Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Εφησυχασμός


Στην πρώτη γραμμή της καλλιέργειας εφησυχασμού γύρω από την πανδημία βρίσκεται η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία ετοιμάζει το έδαφος ώστε να θεωρείται πλέον ο κορονοϊός μια απλή ...γριπούλα, που δεν χρειάζεται σοβαρή επιδημιολογική ή άλλη επιτήρηση, ούτε ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 

Το άλλοθι που χρησιμοποιεί, όπως συμβαίνει άλλωστε και στη χώρα μας, είναι η μετάλλαξη «Ομικρον», η οποία εκδηλώνεται με ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. 

Η αγωνία τους δεν είναι βέβαια να γλιτώσει ο λαός από τον εφιάλτη της πανδημίας. Το απέδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν στα αλλεπάλληλα κύματα των μεταλλάξεων, αν και πιο επικίνδυνα, δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του λαού.

 Τώρα, με αφορμή την «Ομικρον», βιάζονται να κηρύξουν το τέλος της πανδημίας για να βάλουν μια κι έξω τέρμα στη συζήτηση για την αναγκαία ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, για ολοκληρωμένη πρόληψη με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας με αναφορά τον τόπο κατοικίας, τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, την επιβολή αυστηρών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο της εργοδοσίας για μέτρα υγείας και ασφάλειας, που απουσιάζουν εντελώς από εργασιακούς χώρους. 

 Με άλλα λόγια, το «τέλος της πανδημίας» έχει και εδώ τη σκοπιμότητα να θωρακίσει το κράτος, τους ομίλους και την οικονομία από την «πολυτέλεια» της ουσιαστικής προστασίας της υγείας του λαού, που την αντιμετωπίζουν ως κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου