Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

«Ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη των φαρμακευτικών κολοσσών


ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΟΜΙΚΡΟΝ

«Ευκαιρία» για τους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας στη Γερμανία χαρακτηρίζεται ο παραλλαγή «Όμικρον» του κορονοϊού, καθώς η ανάγκη για παραγωγή εμβολίων και άλλων φαρμάκων είναι ακόμα πιο επιτακτική, με αποτέλεσμα τα κέρδη των ομίλων να εκτινάσσονται. Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εξαναγκάζονται να παίζουν καθημερινά κορόνα-γράμματα την υγεία τους, μια χούφτα φαρμακοβιομήχανοι θησαυρίζουν.

Χαρακτηριστικό της σήψης του καπιταλιστικού συστήματος που βλέπει την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο, είναι το δημοσίευμα της Deutsche Welle, για το πώς οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες, εν μέσω πανδημίας, προβλέπεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Biontech είναι εταίρος της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, η οποία εκτός από το εμβόλιο έχει προχωρήσει και στην παρασκευή χαπιών ενάντια στον κορονοϊό, κυρίως για ανοσοκατεσταλμένους, ενώ ταυτόχρονα η ελβετική εταιρεία Roche παρασκευάζει και συσκευάζει το δικό της φάρμακο στην γερμανική πόλη Μάινχαϊμ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και με γνώμονα τη ζήτηση για εμβόλια, οι πωλήσεις του κλάδου αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% φέτος, επιφέροντας τεράστια κέρδη στα μονοπώλια της Υγείας.

Οι κραυγαλέες αντιθέσεις αυτού του συστήματος φαίνονται ξεκάθαρα, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη παλεύουν τόσο ενάντια στην πανδημία, όσο και ενάντια στην εκμετάλλευση, την ακρίβεια, την ώρα που στην αφρικανική ήπειρο τα εμβόλια φτάνουν με το σταγονόμετρο, λίγοι μέτοχοι πολυεθνικών της υγείας να θησαυρίζουν. Είναι το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος που αντιμετωπίζει την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων ως εμπόρευμα και ως «ευκαιρία» για τους λίγους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου