Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Καταγγέλλει την προσπάθεια αστυνομικής παρεμπόδισης δημοσιογράφου που κάλυπτε πορεία


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια αστυνομικών και ομάδας των ΜΑΤ να παρεμποδίσουν το δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη να καλύψει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ο δημοσιογράφος, παρά το γεγονός ότι έδειξε στους αστυνομικούς τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, υπεβλήθη σε έλεγχο στοιχείων επειδή τραβούσε σε βίντεο τους αστυνομικούς ελέγχους. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος οι αστυνομικοί αφού τον περικύκλωσαν, τον έβρισαν, τον χτύπησαν και τον ειρωνεύτηκαν στοχοποιώντας τον.

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, επιβεβαιώνοντας την ένταση της κρατικής καταστολής, την προσπάθεια να μην "βγαίνουν προς τα έξω", να μην γίνονται γνωστά τέτοιου είδους περιστατικά.

Γεννά πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι η αστυνομία δείχνει εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά ενάντια στην ενημέρωση του λαού, ενώ απέναντι στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις φασιστικών ομάδων, δρουν με προκλητική αργοπορία.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο δημοσιογράφο. Δεν ανεχόμαστε καμιά παρεμπόδιση στην ενημέρωση του λαού. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου