Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Επιβεβαίωση με ...«πάταγο»


«Η τυχόν διαρροή προσωπικών στοιχείων των ψηφοφόρων δεν οφείλεται στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά στην απόφαση του ΕΔΥΤΕ (σ.σ. Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) να τα χορηγήσει, αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο και την αποκλειστική ευθύνη για τη διαρροή (...). Η ευθύνη της διαρροής ανήκει πλέον στο ΕΔΥΤΕ και προφανώς στους τρεις αιτούντες, που τα έχουν πλέον στη διάθεσή τους».

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε τις προάλλες ο ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο, που πριν από ενάμιση μήνα διενήργησε εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Το αποτέλεσμα εκείνης της ψηφοφορίας, όπου οι υποψήφιοι των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ενιαίο ψηφοδέλτιο κατέλαβαν «κοινή συναινέσει» όλες τις έδρες στο ΔΣ, προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα γαϊτανάκι αντεγκλήσεων με τους υποψηφίους άλλων παρατάξεων, που ζήτησαν στοιχεία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σημειωτέον, όλοι μαζί, καταγγελλόμενοι και καταγγέλλοντες, είχαν συμφωνήσει να γίνει η ψηφοφορία με ηλεκτρονικό τρόπο, βάζοντας από την πίσω πόρτα διάτρητες διαδικασίες, που στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια ανεπιτυχώς να τις μεταφέρουν και στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, τα στοιχεία των 6.500 ψηφοφόρων στις εκλογές του Οργανισμού (ποιοι είναι, πού μένουν, πού δουλεύουν, από πού ψήφισαν και κυρίως τι ψήφισαν) έχουν ήδη γίνει ήδη «φύλλο και φτερό», «νόμιμα» ή λιγότερο «νόμιμα», με κίνδυνο να αποκτήσει πλέον πρόσβαση σ' αυτά ακόμα και η «κουτσή Μαρία».

Αν μάλιστα ισχύουν και ορισμένα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έγινε το «έλα να δεις», επιβεβαιώνοντας πλήρως τις προειδοποιήσεις αγωνιστικών - ταξικών συνδικάτων ότι τέτοιες μέθοδοι, που προβλέπουν οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι εργαλείο για να χειραγωγούν ευκολότερα κράτος και εργοδοσία τις συνδικαλιστικές - συλλογικές οργανώσεις.

Ας τα 'χουν αυτά υπόψη τους οι δημοσιογράφοι που ψηφίζουν αυτές τις μέρες στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» πρωταγωνίστησε στη μάχη για να μην εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Ένωση και οι εξελίξεις την επιβεβαιώνουν με «πάταγο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου