Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν Σούδα και Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση ανάφλεξης στην Ουκρανία

 


Να αξιοποιήσουν τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σκοπεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ, μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που δίνει συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κάρπεντερ σημειώνει πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε τόσους διαφορετικούς τομείς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στις χερσαίες δυνάμεις… Μιλάμε για μια πολύ στενή συνεργασία».

Τα λεγόμενα του Αμερικανού αξιωματούχου επιβεβαιώνουν - αν μη τί άλλο - τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς με τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με τελευταία επικύρωση, την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου